Verzendkosten (BE/NL) €6,40 | Gratis vanaf €50 (BE/NL) | Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd! | Gratis Retourneren tot 31/12

12 Personages die Marvel van DC Comics heeft gekopieerd

12 Personages die Marvel van DC Comics heeft gekopieerd

Als je de naam Marvel hoort dan denk je ongetwijfeld meteen aan namen als Spider-Man, Iron Man en Captain America. Heel wat originele personages dus! Maar wist je dat doorheen de jaren dat Marvel bestaat ze wel eens durfden te kijken naar hun buur DC Comics? Ik ga je daarom 12 personages geven die Marvel heeft gekopieerd van DC Comics.

Vooraleer ik begin wil ik even duidelijk maken dat dit totaal geen haat is tegenover Marvel. Het is ook ontzettend moeilijk om na al die jaren nog met originele personages te komen dus het is zeker geen schande om eens een personage over te nemen. Nu is het trouwens de beurt om Marvel onder handen te nemen maar wees maar zeker dat we ook DC Comics in de nabije toekomst van dichtbij gaan bekijken ;).

1) Buckey Barnes (Marvel 1941) — Robin (DC 1940)

Buckey Barnes kennen we vooral als “The Winter Soldier” vanuit de Marvel films. Al begon Buckey eerst als sidekick van Captain America in 1941. Dat is één jaar later dan de in 1940 verschenen Robin die de sidekick van Batman wordt. In feite zijn de twee heren vooral zeer sterk in close combat gevechten. Om het echt als kopiëren te beschouwen vind ik misschien wat overdreven. Al zullen sommige DC fans het wel vinden. In feite kreeg Captain America een sidekick net zoals Robin en niet veel meer dan dat. Een kleine snelle vergelijking om mee te beginnen, want nu komen de iets meer gelijkende personages!

Hieronder zie je een foto van Buckey Barnes en Robin.

2) X-Men (Marvel 1963) — Doom Patrol (DC 1963)

X-Men is één van de bekendste superheld groepen die we kennen. Alleen was DC Comics eerder dan Marvel om een team te creëren die bepaalde krachten had en niet meteen werd geaccepteerd door de gemeenschap. DC Comics bracht in 1963 Doom Patrol uit net zoals Marvel in 1963 met X-Men op de proppen kwam. Alleen verscheen Doom Patrol een aantal maanden eerder dan X-Men.

Dat in de twee groepen mutanten zitten is niet de enige gelijkenis. Bij X-Men is de leider “Professor X”, een sterke telepaat die in een rolstoel zit. Wel toevallig is de leider bij Doom Patrol ook een genie die in een rolstoel zit. De vijand van Doom Patrol is overigens “The Brotherhood of Evil” terwijl de X-men het opnamen tegen “The Brotherhood of Evil Mutants”.

Ook bedenker van Doom Patrol “Arnold Drake” vond het een beetje overdreven, waarbij hij meerdere keren “Stan Lee” beschuldigde van het stelen van zijn ideeën. Hierbij is er wel nooit echt bewijs geweest dat er werd gestolen al vind ik het wel heel veel toeval als je het mij vraagt.

Van X-Men bestaan er heel wat films die je kan bekijken. Doom Patrol heeft dan weer een eigen serie genaamd “Doom Patrol” en heeft zopas nog een tweede seizoen gekregen!

Hieronder zie je een foto met links Doom Patrol en rechts X-Men.

3) Deadpool (Marvel 1991) — Deathstroke (DC 1980)

Het personage Deadpool kreeg de laatste jaren twee vermakelijke films. Maar ook dit wilt niet zeggen dat de makers van Deadpool niet eerst serieus hebben gekeken naar Deathstroke. De bedenker van Deadpool “Rob Liefeld” was een groot fan van “Teen Titans” (Deathstroke is de aartsvijand van Teen Titans) waarna hij een duidelijk lijkende Deathstroke schetste. Schrijver van dienst was “Fabian Nicieza” die de schetsen ook gewoon gebruikt heeft. In tegenstelling tot bij andere helden werd hier wel degelijk vermeld dat het een “homage” is aan het personage Deathstroke.

Deathstroke is gekend om zijn geweldige vechttechniek alsook om zijn “healing factor”. Deze zaken heeft Deadpool dan ook. Al wordt er gezegd dat de “healing factor” van Deadpool wel beter is dan van Deathstroke. Op het gebied van de vechttechnieken denk ik dat Deathstroke toch net iets meer techniek heeft dan Deadpool. De echte naam van Deadpool is overigens Wade Wilson en die van Deathstroke is Slade Wilson. Ondertussen staat Deadpool meer bekend als een lolbroek terwijl Deathstroke altijd zeer serieus is.

Indien je meer van Deadpool wilt bekijken raad ik je aan om “Deadpool” en “Deadpool II” te kijken. Deathstroke kan je bewonderen in Arrow seizoen 2 en Teen Titans seizoen 2.

Hieronder zie je een foto van Deadpool en Deathstroke.

4) Super Adaptoid (Marvel 1966) — Amazo (DC 1960)

In 1960 kregen de lezers van DC Comics een “android” die de skill heeft om alle krachten van zijn tegenstanders te kopiëren. Hierbij vecht Amazo meermaals tegen de “Justice League” en kan hij er zelfs voor zorgen dat Superman, Wonder Woman, Batman en co. het zeer moeilijk hebben om hem te verslaan. Net zoals Amazo krachten kopieert, kopieerde Marvel hetzelfde idee toen ze in 1966 met “Super Adaptoid” afkwamen. Net zoals Amazo is Super Adaptoid een “android” die de krachten van zijn tegenstanders kan kopiëren. Ook Super Adaptoid neemt het tegen de bekendste groep superhelden van Marvel op door tegen de “Avengers” te vechten.

Hieronder zie je een foto van Super Adaptoid en Amazo.

5) Bullseye (Marvel 1976) — Deadshot (DC 1950)

Diegene die de film “Suicide Squad” (2016) hebben gezien zullen wel weten wie Deadshot is. Deadshot is een personage die extreem goed is met geweren. Hij is zelfs zo goed dat hij nooit doel mist. De reden hiervoor is dat Deadshot een vader had met alcoholische problemen die hem en zijn broertje vaak mishandelde. Op een gegeven moment besloot hij om een geweer te nemen en vanuit een boom zijn vader dood te schieten. Helaas miste hij en schoot hij zijn broer dood. Vanaf dat moment besloot Deadshot om nooit meer te missen.

Bullseye heeft net zoals Deadshot een broer en een vader die alcoholieker is. Bullseye zou ooit hun woning hebben willen laten afbranden in een poging om zijn vader te doden. Ook hier kwam zijn broer om waarna hij verder ging met zijn leven en heel simpel gezegd gewoon heel goed werd in het mikken. Bullseye is net zoals Deadshot een geweldige schutter, maar hij kan met alles goed gooien in plaats van enkel goed met geweren te schieten.

De twee personages zijn niet helemaal gelijk, maar hebben toch duidelijk heel wat gemeen. Bullseye kan ook nog bewonderd worden in “Daredevil” seizoen 3.

Hieronder zie je een foto van Bullseye en Deadshot

6) Boomerang ( Marvel 1966) — Captain Boomerang (DC 1960)

Ik denk dat ik hier niet veel uitleg aan moet geven. Deze twee personages hebben als kracht dat ze met boomerangs gooien… Beide personages hebben hun oorsprong in Australië en ze vechten tegen bekende helden. Zo strijdt Captain Boomerang vooral tegen de Flash (en is hij lid van de “Suicide Squad”) en vecht Boomerang tegen Spider-Man. Voor de rest heeft Boomerang ook nog een masker in de vorm van een boomerang voor het geval dat zijn tegenstanders niet weten wat zijn kracht is en heeft Captain Boomerang “enkel” een jas aan waar boomerangs opstaan.

Hieronder zie je een foto van Boomerang en Captain Boomerang.

7) Thanos ( Marvel 1973) — Darkseid (DC 1970)

Zowel Thanos als Darkseid zijn één van de sterkste personages in zowel Marvel als DC Comics. Het verbaast je waarschijnlijk dan ook niet dat de twee redelijk veel gemeen hebben en dat Marvel wel eens naar zijn concurrent heeft gekeken toen ze Thanos gingen creëren.

Darkseid komt van de planeet Apokolips terwijl Thanos dan weer van de planeet Titan komt. Beide personages zijn zeer groot, sterk, kunnen door de tijd reizen en beide hebben ze telekinetische krachten. Het is duidelijk dat Marvel net zoals DC Comics een intergalactische schurk wou die de superhelden pijn doet. Darkseid was en is nog altijd een supercool personage en is naar mijn mening de duidelijke winnaar van de twee. Zeker omdat hij laserstralen uit zijn ogen kan laten schieten die de tegenstanders opzoekt.

Thanos is te zien in “Avengers: Infinity War” en “Avengers: Endgame”. Darkseid is dan weer een speelbaar personage in Injustice 2.

Hieronder zie je een foto van Thanos en Darkseid.

8) Black Cat ( Marvel 1979) — Catwoman (DC 1940)

In 1979 besloot Marvel nog eens het kopieerapparaat aan te zetten om vervolgens het personage Catwoman te kopiëren en het personage Black Cat te creëren. Catwoman is zoals jullie denk ik wel weten de befaamde anti-hero die geen superkrachten heeft en een bepaalde romance heeft met Batman. Black Cat is net zoals Catwoman een anti-hero die geen superkrachten heeft en een romance heeft met Spider-Man…

Doorheen de jaren kreeg Black Cat wel een pak waardoor ze sterker werd en ze kreeg krachten waardoor ze haar tegenstanders “bad luck” geeft. Maar hoe dan ook blijft het een gekopieerde Catwoman naar mijn mening (dit betekent overigens niet dat ik het geen tof personage vind).

Catwoman verscheen al in meerdere films, series en games en zal in de “Batman” (2021) gespeeld worden door Zoë Kravitz. Black Cat is nog niet in een film verschenen, maar er zijn wel geruchten dat Black Cat een solo film gaat krijgen. Al zie ik ze liever in een Spider-Man film waarbij ze interactie met hem kan hebben.

Hieronder zie je een foto van Black Cat en Catwoman.

9) Moon Knight ( Marvel 1975) — Batman (DC 1939)

Ook de bekendste superheld is volgens velen gekopieerd geweest door Marvel. Veel comic book fans vinden dat Marvel’s Moon Knight wel heel hard lijkt op de “caped crusader”. Zo zijn beide heren biljonairs, expert in martial arts, kennis van detective skills, duistere stijl, hebben alle twee een soortgelijk kostuum en Moon Knight gooit met messen in de vorm van een maan (net zoals Batman er gooit in de vorm van een vleermuis).

Ondanks dat er wel een aantal gelijkenissen zijn, stoort het me niet dat Marvel een aantal zaken van Batman heeft gekopieerd. Het is duidelijk dat Marvel een soortgelijk personage als Batman in hun rangen wou. En er zijn ook een aantal belangrijke verschillen want zo moordt Moon Knight wel en Batman zoals we allemaal weten niet en is Moon Knight eerder een anti-hero dan een echte “hero” zoals Batman.

Van Batman zijn er al heel wat films, series en games. Marvel heeft wel meegedeeld dat we in 2022 een Moon Knight tv serie gaan krijgen.

Hieronder een foto van Moon Knight en Batman.

10) Quicksilver ( Marvel 1964) — Flash (DC 1940)

Net zoals bij Catwoman is dit een redelijk duidelijke kopie van Marvel. De Flash is zeer snel en Quicksilver is ook zeer snel. Quicksilver is de broer van het populaire personage “Scarlett Witch” en is de zoon van superschurk Magneto. Ondanks zijn best interessante familieleden werd Quicksilver nooit even populair als de Flash.

Quicksilver is te zien in verscheidene X-Men films alsook in Avengers: Age of Ultron. De Flash heeft dan weer zijn eigen tv serie op de “CW” en was te zien in de “Justice Leage” film. Ook zijn er plannen om een solo film rond “The Flash” te maken.

Hieronder een foto van Quicksilver en de Flash.

11) Hawkeye ( Marvel 1964) — Green Arrow (DC 1941)

Green Arrow was in de jaren 40 één van de populairste superhelden. Mede dankzij zijn geweldige Robin Hood kostuum en zijn geweldige pijl en boog skills. Het was dan ook geen wonder dat Marvel in 1964 met Hawkeye op de proppen kwam. De gelijkenissen zijn dat de twee heren met pijl en boog schieten (duh). De Green Arrow is ook lid van de Justice League net zoals Hawkeye lid werd van de Avengers.

Zelfs in de liefde zijn er gelijkenissen. Zo is de Green Arrow samen met de Black Canary. Een personage dat beschikt over supersonische geluiden. Hawkeye heeft/had dan weer een relatie met Mockingbird die qua uiterlijk zeer hard op de Black Canary lijkt en waarbij alleen de krachten iets anders zijn.

Hawkeye is te zien in verscheidene Avengers films en gaat normaal een eigen serie krijgen in 2021. De Green Arrow had dan weer 8 seizoen op de “CW”.

Hieronder zie je een foto van Hawkeye en Green Arrow.

12) Avengers ( Marvel 1963) — Justice League (DC 1960)

Echt kopiëren is dit niet want het moest er ooit van komen, maar nadat DC Comics hun grootste helden samenbracht in 1960 was het in 1963 aan Marvel. Marvel kwam in 1963 met de Avengers en bracht zo drie jaar na DC Comics zijn grootste helden samen.

Hieronder een foto van de Avengers en van de Justice League.

Dit waren 12 personages die Marvel heeft gekopieerd van DC Comics. Laat zeker even in de reacties op onze Facebookpagina weten of jij nog andere personages weet die Marvel van DC Comics heeft gekopieerd. Of vind je juist dat sommige personages niet in dit lijstje horen?

Ontzettend bedankt dat je dit artikel gelezen hebt!

Tot de volgende keer!

Alexander

Collecthors