Verzendkosten: €4 | Gratis vanaf €50 en binnen Hasselt | Voor 15u besteld, volgende werkdag geleverd!

12 Weetjes over de Pokémon anime

12 Weetjes over de Pokémon anime

Zelf herinner ik me het nog goed! Toen ik een jaar of 3 à 4 was veroverde een serie met een 12 jarige jongen en zijn gele muis de hele wereld met zijn avonturen. Zelf vond ik het ook zeer amusant om naar "Pokémon" te kijken en te genieten van de vele gevechten. Ondertussen bestaat de Pokémon serie al meer dan 20! jaar. Een ideaal moment dus om eens 10 weetjes over de Pokémon serie op te sommen. Kende jij ze al allemaal?

1) Ash en zijn roze Pokémon?

Dit is eentje die de meeste van jullie wel al zullen weten, maar desondanks is dit toch een leuk weetje. Tijdens de ontwikkeling van de Pokémon serie werd er oorspronkelijk aan gedacht om Ash op te zadelen met Clefairy... Geen idee wie dit ooit een goed idee vond, maar dat was dus wel degelijk het plan! Gelukkig vonden de marketing mensen uiteindelijk toch dat "Clefairy" niet cute en opvallend genoeg was. Hierdoor werd Clefairy vervangen door Pikachu en werd het een gouden zet!

2) Pokémon komen uit lucht?

Vanwaar komen de Pokémon eigenlijk? Op die vraag is wel degelijk een antwoord! De originele bedenker van de Pokémon serie "Takeshi Shudo" bracht eind jaren 90 twee boeken uit waarin hij meer vertelde over de wereld van Pokémon. In dit boek vertelt hij dat op een rustige nacht ineens kleine verschijningen vanuit de heldere lucht opdoken. Opvallend was dat deze wezens wel leken op dieren die we al lang kenden, maar toch waren ze heel anders. Uiteindelijk besloten de mensen om deze wezens "Pocket Monsters" te noemen. En zo is het dus allemaal begonnen!

3) Pokémon Trainer worden

In de Pokémon serie zien we de 10 jarige "Ash Ketchum" die als droom heeft om Pokémon meester te worden! Hij mag omdat hij 10 jaar is zijn eerste Pokémon bij "Professor Oak" afhalen om hiermee vervolgens op pad te gaan. Maar waarom worden 10 jarige kinderen al op pad gestuurd?

In hetzelfde boek vertelt "Shudo" dat de kinderen tot 10 jaar naar school moeten gaan. Hierna zijn ze "vrij" en kunnen ze indien ze wensen verder studeren, een carrière maken of Pokémon trainer worden. Ash koos duidelijk voor het laatste.

Deze theorie wordt wel meteen de kop ingedrukt door de serie "Sun and Moon" waarbij Ash een heel seizoen geen zak beleeft en op school zit... Geen idee wat de makers toen aan het denken waren maar wat ben ik blij dat dat allemaal voorbij is!

4) Trouwen

We blijven interessante weetjes uit het boek van "Shudo" halen want blijkbaar mag je op je 11de in de Pokémon wereld al trouwen zonder goedkeuring van jouw ouders! Misschien is dat wel de reden dat Ash 10 jaar blijft?

Over trouwen gesproken, wist je dat we in de serie "Sun and Moon" pas het allereerste huwelijk zagen? De gelukkigen waren toen "Professor Kukui" en "Professor Burnet".

5) Pallet Town

Hoe komt de woonplaats van "Ash Ketchum" aan de naam "Pallet Town"? In begin heette de stad Purity Town. In verscheidene magazines wordt er om de zoveel tijd een lijst van de 10 000 beste trainers van de hele wereld gepubliceerd. "Purity Town" kwam hier nooit echt goed uit de werf maar toch vierde de stad alsof ze de beste waren.

Tot een 100 jaar geleden waarbij een zekere "Pallet Oak" de 930ste plaats behaalde. Dit was de beste score ooit voor iemand van de stad en het was ook de eerste bewoner die in de beste 1000 kon geraken. Hierbij werd zijn naam gevierd en werd de stad vernoemd naar hem, vanaf dat moment was het dus niet Purity Town maar Pallet Town. "Pallet Oak" is zoals je wel al kunt raden familie van de populaire professor "Professor Samuel Oak".

6) De verdwenen vaders

Zoals jullie allemaal wel al weten kent Ash zijn vader niet echt. Zijn vader is op een bepaald moment gewoon weggelopen nadat Ash werd geboren en was net zoals zijn zoon een Pokémon trainer. Zelfde verhaal overigens voor de moeder van Ash, Deliah. Deliah haar vader verdween ook uit het niets toen ze jong was. En ook haar vader was een Pokémon trainer. Deliah zei ook altijd tegen Ash dat ze zeer goede trainers waren en dat ze zelfs "Pallet Oak" konden verslaan.

Op Ash zijn vijfde levensjaar krijgt hij een computer en omdat Deliah bang heeft dat Ash de waarheid over zijn vader en grootvader opzoeken (en teleurgesteld gaat zijn) vertelt ze dat ze heeft gelogen. Haar eigen vader en de papa van Ash waren helemaal niet zo een goede trainers. Ze hebben zelfs nooit in de lijst van de 10 000 beste trainers gestaan. Ze zijn dus min of meer "failures". Toch zeer pijnlijk voor Ash...

Op de drama helemaal compleet te maken verloor Deliah haar moeder op jonge leeftijd waarna ze de zaak (een restaurant/hotel) helemaal alleen moest runnen...

7) Agent Jenny

Eén van de klassiekers van de pokémon serie zijn "agent Jenny" en "zuster Joy" waarbij ze allemaal hetzelfde uitzien. Maar hoe komt dit eigenlijk? Ten eerste wordt het politie departement in de Pokémon wereld vooral gedaan door vrouwen omdat de meeste mannen Pokémon trainer willen worden. Door de jaren heen is het een familie business geworden waarbij iedereen bij de politie gaat. De familie Jenny runt dus zowat de politie.

Vermits er zoveel "Jenny's" zijn is het niet onwaarschijnlijk dat hun voornamen nummers zijn zodat men beter kon bijhouden wie waar zit en wie wie is. Vermits dit niet echt wordt geapprecieerd spreekt iedereen hun gewoon aan als "agent Jenny" en worden de voornamen nooit gebruikt.

8) Gym's leiden is stressvol!

Een gym leiden lijkt misschien allemaal leuk maar vergis je niet! Dit is zeker niet het geval! Volgens het befaamde boek van "Shudo" worden gym leiders ontslagen wanneer ze 3 wedstrijden achter elkaar verliezen! Een gym openhouden kost hierboven op ook nog eens bakken geld en doordat de overheid amper steun biedt aan de gym leiders is het een heel stressvolle job om te beoefenen!

9) Fails

De Pokémon anime serie staat er wel bekend om, om af en toe een flatertje te maken. Denk maar aan het moment dat Ash en zijn vrienden door de woestijn lopen en dringend water nodig hebben. Uiteindelijk vallen Ash en co uitgeput op de grond. Raad eens welke Pokémon Ash op dat moment bij zich had? Een WATER soort Pokémon. En een water soort produceert toevallig water.

Maar misschien wel de allerergste is het moment in de "Black and White" series wanneer Ash en co een "Koffing" tegenkomen. Je weet wel de Pokémon die James had in de eerste seizoenen van de serie. Ash heeft totaal geen idee wie "Koffing" is en gebruikt hiervoor zijn Pokédex. Uhm hallo Ash...

Nu was "Black and White" sowieso al een soort van reboot voor nieuwe kijkers, dus ergens snap ik wel dat de makers de nieuwe kijkers wilt laten kennis maken met de wereld van Pokémon. Alleen hadden ze dan naar mijn mening beter een compagnon van Ash genomen die vervolgens "Koffing" zou scannen met de Pokédex. "Black and White" zit trouwens vol met een "domme" Ash en dat werd niet echt geapprecieerd door de die hard fans. Ikzelf heb dan weer "Black and White" nooit gezien vermits mijn interesse wegvaagde rond "Diamond and Pearl" en terugkwam bij "XY".

10) Vaarwel

In het eerste seizoen van Pokémon kregen we het ontroerende afscheid van Ash en "Butterfree". Wat was dit mooi en ontroerend om te zien! Ash krijgt hiervoor wel eens de verwijten dat hij veel Pokémon loslaat. Alleen gebeurt dit enkel in de eerste seizoenen van Pokémon. Vanaf "Ruby and Sapphire" tot "Black and White" laat hij geen enkele Pokémon meer los (wel worden er enkele achtergelaten om te trainen of geeft hij ze aan andere trainers). Hij laat wel weer een Pokémon de vrijheid proeven in de "XY" serie waarbij hij fan favorite "Greninja" aan "Zygarde" overlaat.

11) Serena

"XY" was voor velen een geweldige tijd. De animatie zat goed, de gevechten waren sterk, er was Greninja en Ash had een toffe bende rond zich. Zo was er naast gymleader "Clemont" en zijn kleine zusje "Bonnie" ook het personage "Serena". En dit personage deed iets wat geen enkele andere compagnon van Ash ooit heeft gedaan.

Om te beginnen hadden Ash en Serena al een verleden! Ash en Serena zaten namelijk samen op het zomerkamp van professor Oak. Nadat Serena verdwaald was en zich dan ook nog bezeerde kwam onze grote redder Ash langs. Hij nam zijn zakdoek en verzorgde de wonde. Dit is meteen de eerste compagnon ooit die al een verleden had met Ash en het is overigens ook het eerste personage dat door Ash zelf wordt uitgenodigd om met hem mee te gaan.

Doorheen de serie zagen we ook een duidelijke verliefdheid langs Serena haar kant (en ook wel een beetje langs Ash zijn kant). Dit is ook nu weer meteen de allereerste keer dat dit in de anime voorkomt. Op het einde gebeurde het dan ook echt! In een prachtig afscheid kust Serena de man (ale het 10 jarig jongetje) waar ze al zo lang op verliefd was. Een zeer mooie scène die een top seizoen prachtig deed afsluiten. Uiteraard hoop ik dan ook Serena een terugkeer maakt in het nieuwe seizoen van Pokémon.

12) Pokémon Journeys

De nieuwste serie in de Pokémon anime veranderde alles! Zo bezoekt Ash nu samen met zijn reisgezel "Goh" alle regio's die we al ooit hebben gezien (+ de nieuwe regio Galar). Dit is nog nooit gebeurd en dit zorgt er natuurlijk ook voor dat heel wat personages kunnen terugkeren (voor enkele episodes). Zo komt binnenkort de "Sun and Moon" bende terug en hebben we gym leader "Korrina" vanuit "XY" terug aan het werk kunnen zien.

Stiekem hoop ik natuurlijk vooral dat we "May", "Dawn" en "Serena" snel terug aan de zijde van de Ash zien!

Dit waren "12 weetjes over de Pokémon anime". Laat zeker op de Facebookpagina van Collecthors weten welke weetjes je wel al wist en welke nog niet!

Bedankt om deze blog te lezen en tot de volgende keer!

Alexander

Collecthors