Verzendkosten (BE/NL) €5,5 | Gratis vanaf €50 (BE/NL) | Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd!

5 verrassende “verborgen” minigames (Deel 1)

5 verrassende “verborgen” minigames (Deel 1)

Iedereen kent wel de Mario Party (achtige) games waarbij het merendeel van de game je alleen maar minigames speelt. Naast de Party games heb je ook heel wat “serieuze” games waarbij je af en toe eens een minigame kan spelen om je af te leiden van het grote verhaal. In deze blog bespreek ik 5 minigames die je niet meteen verwacht.

1) Squid Jump (Splatoon 1 en 2)

“Squid Jump” is een arcade achtige game die te spelen is in de Nintendo game “Splatoon 1 en 2”. Het doel van het spel is om met een “Squid” (de soort octopus uit de game) naar boven te springen terwijl er een gevaarlijke paarse vloeistof naar boven rijst. Tijdens het omhoog springen kom je ook verschillende platformen tegen zoals een ijs platform (glad), transport banden en wolken (veranderen van locatie).  Als dit allemaal nog niet moeilijk genoeg is, moet je er ook nog eens voor zorgen dat je binnen een bepaalde tijd naar het volgende level gaat!

Je kan deze mini-game spelen op de arcadekast die je terugvindt op “Inkopolis Plaza” en “Inkopolis Square” of terwijl je aan het wachten bent in een online game (de minigame wordt gepauzeerd wanneer de online game begint).

Naast deze “Squid Jump” zijn er nog 3 andere minigames beschikbaar. De 3 andere mini-games kan je behalen door de “Splatoon” amiibo’s te registreren.

Hieronder zie je een foto van “Squid Jump”. © Nintendo

2) QUB3D (GTA IV en GTA V)

GTA IV is een game waar ik uren heb ingestopt! Heel wat van deze uren zijn weliswaar niet naar het hoofdverhaal gegaan maar wel naar de vele andere activiteiten die je kan doen. Denk maar aan Bowlen, Darts, Pool en QUB3D.

Ik snap het als je niet meteen weet wat voor activiteit QUB3D precies is. QUB3D is een Tetris achtige (lijkt misschien net iets meer op de “Dr. Mario” game) minigame waarbij je een zo hoog mogelijke score moet proberen te halen.

Je vindt een QUB3D arcadekast terug bij onder andere “The Triangle Club” waar je deze arcadegame kan spelen.

Ondertussen is deze arcadegame ook speelbaar geworden voor GTA V online. “QUB3D” is overigens niet de enigste arcadegame die je in deze online game kan spelen want je hebt de mogelijkheid om een hele arcadehal uit te baden!

Hieronder een foto van QUB3D. ©Rockstar

3) Dead Ops Arcade (Call of Duty Black Ops)

Iedere Call of Duty speler heeft denk ik wel eens één keer in zijn leven de ultra populaire game mode zombies gespeeld. De game mode hiervan is vrij simpel. Je begint op een bepaalde locatie waarbij je hordes aan zombies moet zien te weerhouden en ondertussen bepaalde opdrachten uitvoert. Jouw vuisten zijn in het begin je beste vriend, maar je kan doorheen het spel heel wat nieuwe wapens vrijspelen alsook nieuwe wegen van de map.

Een leuke mode die miljoenen spelers meermaals hebben gespeeld en die in bijna elke nieuwe “Call of Duty” wel beschikbaar is als mode. De allereerste zombies mode verscheen in “Call of Duty Black Ops” en naast dat je je een weg door deze zombies in “first person” kon schieten was er ook de mogelijkheid om “Zombies” in een arcade achtige stijl te spelen.

De bedoeling is hetzelfde. Je een weg door de zombies schieten. Alleen kan je in de arcade versie geen nieuwe gebieden en wapens kopen. Je kan wel af en toe een nieuw wapen opnemen (of ability) en je mag pas naar een nieuw gebied wanneer je een horde zombies hebt verslagen.

Zelf ben ik nooit de grootste “Zombies” fan geweest (waarschijnlijk omdat ik er niet goed in ben) waardoor ik de zombies mode ook nooit echt veel gespeeld heb. Wel heb ik de arcade versie regelmatig opgezet wanneer ik het even beu was om online te spelen. Voor mij persoonlijk was deze “Dead ops Arcade” dan ook een mooie extra toevoeging die de makers ons gegeven hebben.

Deze arcade game kreeg ook nog 2 vervolgen met “Dead Ops Arcade II: Cyber’s Avengening” (Black Ops III) en “Dead Ops Arcade 3: Rise of the Mamaback” (Cold War).

Hieronder een foto van “Dead Ops Arcade”. ©Activision

4) Gwent (The Witcher 3)

Een minigame is pas echt een succes wanneer de makers er een heel eigen game van maken. Dit is dan ook het geval bij het populaire kaartspel “Gwent”. Bedoeld als een leuke minigame voor de game “The Witcher 3” draaide uit tot een waar succes!

Spelers houden van dit simpele maar tactische kaartspel. De bedoeling van het spel is als volgt. Je maakt een deck kaarten waarna je er vervolgens 10 trekt. Met deze 10 kaarten moet je heel het spel spelen en ondertussen ook 2 rondes winnen! Uiteraard kan je doormiddel van speciale ability’s ook weer nieuwe kaarten trekken.

Het speelveld is opgedeeld in telkens 3 rijen (voor elke speler 3). Elke rij staat hierbij voor een aanvalslinie. Zo is er “close combat”, “Afstand Combat”, “Katapult Combat (niet de originele naam)” waarop je jouw aanvallers kan neerleggen. Elke aanvalskaart heeft hierbij ook aanvalspunten die allemaal bij elkaar worden opgeteld. De bedoeling is om meer aanvalspunten te hebben en dan win je de ronde!

Maar zoals ik al zei moet je heel het spel met 10 kaarten doen! Het heeft dan ook weinig zin om in je eerste ronde al je kaarten op te leggen omdat je dan de andere rondes waarschijnlijk verliest. Het is dus de bedoeling om tactisch in een ronde soms jezelf over te geven om kaarten te sparen om vervolgens volgende rondes te winnen. Ook kunnen jouw “speciale” kaarten het spel helemaal doen kantelen!

Het is dus een vrij eenvoudig kaartspel waarbij jouw gedachten nooit echt mogen afdwalen. En dat is dan ook de charme van deze minigame/kaartspel.

Ondertussen is “Gwent” voor iedereen beschikbaar als “gratis” kaartspel. Downloaden dus die handel!!

Hieronder zie je een foto van de minigame “Gwent” (The Witcher 3). ©Bandai Namco

5) Kick fu (Rayman Legends)

In 2013 verscheen de platformgame “Rayman Legends”. Deze game is (nog steeds) een lust voor het oog en een echt genot om te spelen. Ben je Mario en Donkey Kong beu gespeeld dan is “Rayman Legends” zeker iets voor jou!

Ook in “Rayman Legends” is er een minigame terug te vinden in de vorm van een voetbalspel. Teams van 2 moeten in een uiterst klein speelveld ervoor zorgen dat ze de bal in het doel van de tegenstander schieten (zoals voetbal dus werkt). Alleen zorgt het kleine speelveld ervoor dat je niet op je gemak een tegenstander kan voorbij dribbelen of dat je rustig kan passen maar zorgt het voor pure chaos!

“Kick Fu” is dan ook heerlijk om eventjes te spelen nadat je een paar frustrerende levels hebt gespeeld. Eventjes met al u woede op de bal trappen en hup je kan weer een paar levels aan.

Hieronder een foto van “Kick Fu”. ©Ubisoft

Dit waren 5 verrassende “verborgen” minigames (deel 1). Heb jij één (of meer) van deze minigames gespeeld en wat vond je ervan? Laat het ons zeker en vast weten op onze Collecthors Facebookpagina.

Vond je het een leuk artikel? Dan heb ik goed nieuws want deel 2 verschijnt binnenkort :).

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Alexander

Collecthors