Verzendkosten: €4 | Gratis vanaf €50 en binnen Hasselt | Voor 15u besteld, volgende werkdag geleverd!

6 Scholen waar je wel/geen les wilt volgen!

6 Scholen waar je wel/geen les wilt volgen!

Aaaah het schooljaar is al weer een tijdje bezig en voor de Hoge School/ Universiteit studenten staat het nieuwe schooljaar voor de deur. Een ideaal moment dus om een aantal scholen in games, series en films onder de loep te nemen. Van scholen waar een driekoppige hond een geheime kamer bewaakt tot een school vol zombies. Je komt het allemaal tegen in deze blog!

1) San Romero High School

Het is alweer 8! jaar geleden dat de parel "Lollipop Chainsaw" verscheen voor de Xbox 360 en Playstation 3. De spelers maken in deze game kennis met cheerleader "Juliet Starling" (ingesproken door Tara Strong die onder andere ook Harley Quinn vaak inspreekt) die net te laat komt voor haar afspraakje met haar lief "Nick" aan haar school (San Romero High School). Vliegensvlug haast Juliet zich naar school maar ondertussen is er ook nog eens een zombie virus uitgebroken en Juliet is toevallig een getrainde Zombie killer.

Wat volgt is een fantastische "Hack and Slash" game waarbij Juliet zich samen met haar onthoofde vriendje (Nick werd gebeten door een zombie waardoor Juliet Nick onthoofde) door de zombies vecht. Een redelijk groot deel van het spel speelt zich dan ook af op "San Romero High School". Op deze school heb je je dit schooljaar dus best niet ingeschreven...

Hierboven zie je de box art van "Lollipop Chainsaw". ©Warner Bros.

2) Hogwarts

Dit lijstje zou niet compleet zijn zonder Hogwarts te vermelden! Hogwarts is uiteraard de school waar de verhalen van Harry Potter zich afspelen. En wees maar zeker dat de school heel wat te bieden heeft! Zo zijn er beweegbare trappen, schilderijen die praten, zweeft er hier en daar een geest door gangen en heeft elke "house" (vereniging) hun eigen gemeenschappelijke kamer. Bij Hogwarts zorgen ze er zeker en vast ook voor dat je gezond blijft want Hogwarts heeft niet zoals bijna elke school een voetbalveld of rugbyveld, nee hoor bij Hogwarts staat er een veld waar je de sport "Quidditch" kan spelen!

Als dat allemaal niet voor genoeg spanning zorgt kan je ook nog altijd het verboden bos ingaan en bijna opgegeten worden. Of als je liever op zoek gaat naar geheimen dan is ook Hogwarts de place to be! Zo bewaakt er een driekoppige hond een geheime kamer, een andere geheime kamer zorgt er dan weer voor dat je een grote slang genaamd de "Basilisk" tegenkomt en zo is er nog veel meer te ontdekken! Ook de lessen op Hogwarts zijn niet alledaags vermits er op Hogwarts getoverd wordt en je dus verscheidene spreuken leert net zoals je leert om bepaalde "potions" te maken. Er is duidelijk genoeg te beleven op Hogwarts!

3) Bullworth Academy

Ook Bullworth Academy speelt een belangrijke rol in een videogame. Namelijk in de game "Bully". In "Bully" ga je als "James Hopkins" naar de "Bullworth Academy". Een typische Engelse kostschool waar geen pestgedrag geduld wordt. Alleen is de school zo slecht georganiseerd dat het juist een paradijs is voor pestkoppen. In deze videogame moet je het tegen verschillende groepen opnemen om respect te verkrijgen. Voorbeelden van deze groepen zijn de "pestkoppen" en de "nerds". Deze game wordt ook als een klassieker gezien waar meerdere mensen een vervolg op willen.

Hierboven zie je een foto van "Bullworth Academy". ©Rockstar Games

4) Riverdale High

Riverdale High komt voor in de populaire hit serie "Riverdale" en is ook meteen een belangrijke plaats waar heel wat activiteiten van de hoofdpersonages plaatsvinden. Riverdale High is een normale middelbare school zoals je ze overal ziet al kijkt niemand meer raar op van een lijk of een vermomd persoon die mensen de stuipen op het lijf wilt jagen. Riverdale High was vier seizoenen lang het hoofdtoneel voor de fratsen van Jughead, Archie, Betty en Veronica. Kijk overigens niet al te raar op wanneer iedereen van Riverdale High begint te zingen want ieder jaar wordt er op Riverdale High een musical gegeven waarvoor iedereen goed moet oefenen.

In seizoen 5 zullen we de school waarschijnlijk moeten missen vermits de makers al hebben verteld dat we in seizoen 5 een sprong naar de toekomst gaan makken.

Hierboven zie je een foto van "Riverdale High". ©Warner Bros.

5) X-Mansion

X-Mansion speelt een belangrijke rol in de X-Men franchise. Op deze school van "Professor X" leren jonge mutanten hun krachten beheersen. Je krijgt op deze school ook les van de allerbeste! Denk maar aan professors als "Wolverine", "Jean Grey", "Beast" en nog veel meer!

Je kan ook altijd de "X-Jet" nemen. Deze "X-Jet" bevindt zich ook onder het basketbalveld. Af en toe krijg je ook nog een aanval te verduren van slechteriken die de school aanvallen en die een paar slachtoffers willen maken. Dit wilt zeggen dat er zeker en vast altijd animo op school te vinden is. Heb je dus ijzer in je handen zitten of  bevriezen mensen wanneer je ze aanraakt? Dan is de X-Mansion de ideale plaats voor jouw nieuwe studiejaar.

Hierboven een foto van de X-mansion. ©Marvel

6) Springfield Elementary School

Al sinds 1989 zorgt de gele familie voor veel glimlachen op onze gezichten. Ik heb het natuurlijk niet over de Minions maar over The Simpsons! De familie bestaat uit Homer en Marge als ouders die 3 kinderen hebben genaamd Bart, Lisa en Maggie. En ook Bart en Lisa moeten naar school! Zo gaan zij naar "Springfield Elementary School".

De school staat vooral bekend om zijn mindere kwaliteit van gebouw en lesgeven. Zo wordt er meermaals gezegd dat het gebouw asbest heeft en is het eten van de kantine niet echt heel hoogstaand. In de school zelf kan je ook een prachtige muur vinden waar namen van studenten opstaan. Van studenten die iets belangrijk voor de school hebben gedaan hoor ik je al denken, maar dat is in deze school niet het geval. Op deze muur staan de namen van studenten die tijdens uitstappen vermist zijn geraakt.

Voor de goede leerstof moet je het alvast ook niet doen vermits de leerkrachten er niet voor terugdeinzen om een redelijk hoeveelheid te drinken in het bijzijn van hun studenten. Ook een sigaretje in de klas kan er bij de leerkrachten altijd wel in.

Waarom zou je dan naar deze school gaan? Om dolle fratsen met Bart Simpson uit te halen! Of om muziek te maken met Lisa Simpson! Maar daar blijft het dan ook een beetje bij...

Hierboven zie je "Springfield Elementary School". ©Fox

Dit waren 6 scholen waar je wel/niet les op wilt volgen. Op welke school zou jij wel les willen volgen? Laat het ons zeker en vast weten op de Facebookpagina van Collecthors.

Alvast bedankt voor het lezen van deze blog en tot de volgende keer!

Alexander

Collecthors