Verzendkosten: €5 | Gratis vanaf €50 en binnen Hasselt | Voor 15u besteld, volgende werkdag geleverd!

7 Films en games voor een ideale Halloween nacht (voor de tere zieltjes)!

7 Films en games voor een ideale Halloween nacht (voor de tere zieltjes)!

Het is zover! Halloween is weer hier en zorgt weer voor heel wat vertier (bij sommige toch). Want is het niet zalig om eens naar een angstaanjagende horror te kijken? Of om een spannende game te spelen waarbij ze u elk moment kunnen laten verschieten? Wel mij zegt horror persoonlijk niet erg veel, maar toch zijn hier 7 films en games die zelfs de bangste zieltjes zoals ikzelf kunnen overwinnen!

1) Coco

We beginnen de lijst met een dijk van een animatiefilm genaamd Coco. Deze animatiefilm vertelt het verhaal van de jonge Mexicaan "Miguel" die per toeval in het rijk van de doden terecht komt. Hij doet dit ook nog eens op de voor Mexico misschien wel belangrijkste dag namelijk de "dag van de doden" (1 november, 2 november). Op deze dag worden de doden geëerd door de levenden.

Miguel gaat hierbij opzoek naar de grote muzikant "Ernesto de la Cruz" vermits Miguel denkt dat "Ernesto" zijn over-overgrootvader is. Dit avontuur brengt je door de prachtige Mexicaanse straten en door de prachtige kleuren en muziek is dit een zeer ontroerende film voor jong en oud! Zeker een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook als je houdt van een straffe animatiefilm is dit zeker eentje om vast te pakken terwijl de kinderen (met mondmasker uiteraard) "Trick or Treat" komen doen!

Hierboven de poster van Coco ©Disney

2) Scary Movie

Films zoals "Scary Movie" vind je ofwel helemaal geweldig ofwel belachelijk van hier tot in Tokio. Ikzelf vind deze films helemaal geweldig vermits ze de spot durven te drijven met andere films en beroemdheden. Letterlijk niemand wordt in deze film gespaard!

Als je nog nooit deze films hebt gekeken raad ik je aan om zeker te beginnen met het eerste deel. Hierbij kijken de makers vooral naar de horror klassieker "Scream" waarbij een onbekend iemand een groepje vrienden stilletjes aan uitmoordt. Hierbij passeren nog meerdere films en bekendheden de revue met onder andere "I know what you did last summer", "Carmen Elektra" en "Amean Pie".

De films zijn ook zeker en vast niet eng, maar vooral grappig. Voor sommige zal de humor wat te belachelijk zijn. Ikzelf vind de films vooral hilarisch op bepaalde momenten/scènes. Als het jou overigens niet meteen uitmaakt in welke volgorde je deze films kijkt raad ik je aan om "Scary Movie 3" te bekijken. Een film met hilarische momenten waarin "Charlie Sheen" en "Leslie Nielsen" (in de rol van de president) het beste van zichzelf geven!

Hierboven de poster van "Scary Movie"

3) Until Dawn

Na 2 films is het nu tijd om even een game in de kijker te zetten. In feite een game die ook wel een filmervaring kan opwekken voor veel spelers. "Until Dawn" gaat over zeven vrienden (Sam, Mike, Chris, Ashley, Emily, Jessica en Matt) die hun jaarlijkse wintervakantie doorzetten in de chalet van hun goede vrienden "Josh Washington" en de tweelingzussen (Hannah en Beth). Nadat er met Hannah een grapje wordt uitgehaald vlucht Hannah het bos in. Beth volgt haar en vindt haar gelukkig ook.

De vreugde is van korte duur vermits de zussen op een bepaald moment worden opgejaagd door een mysterieuze man. De man jaagt de zussen tot op een cliff waarna de zussen ook sterven... Hierna maken we een tijdsprong van een jaar waarmee de vrienden opnieuw naar dezelfde chalet gaan vermits ze weer zijn uitgenodigd door Josh. Vanaf dan ligt het verhaal in jouw handen!

In "Until Dawn" moet je tijdens het spelen heel wat keuzes maken die invloed hebben op het spel. Je kan er dus in feite voor zorgen dat iedereen de aanvallen overleeft maar wanneer je een verkeerde keuze maakt, ga je dood. Zo kan dus ook iedereen in deze game sterven.

Dit maakt deze game dan ook zo ontzettend goed! Het feit dat je het verhaal in eigen handen hebt en ervoor kan zorgen (doormiddel van goede keuzes te maken) dat iedereen blijft leven brengt de nodige spanning met zich mee. Door het simpele spel waarbij je enkel wat moet rondlopen om dingen te zoeken en op de juiste moment op de knoppen moet duwen zorgt ervoor dat deze game ideaal is voor een lekker avondje met je lief, vrienden of familie.

Voor wie niet genoeg van dit soort games kan krijgen is er ook nog "The Dark Pictures: Man of Medan". Beide games zijn te spelen op PS4.

©Sony

4) Resident Evil VII

De Resident Evil franchise is al jaren een vaste waarde binnen het horror genre. Nadat in de eerste trilogie nog vooral de aandacht werd gelegd op de zombies, werd er in de tweede trilogie (4,5 en 6) meer voor een actievollere stijl gekozen die niet echt bij iedereen werd gesmaakt. Hierop werd deeltje 7 weer meer zoals de trilogie.

In de zevende Resident Evil kijk je vanuit het oogperspectief van een zekere "Ethan". Deze heer zijn vrouw is ongeveer al 3 jaar vermist tot op een bepaald moment wanneer hij een telefoontje van haar krijgt! Ethan gaat "Mia" zoeken in een landhuis dat behoort tot de familie "Baker". Hierbij vindt hij haar in de kelder en proberen ze te ontsnappen tot op een bepaald moment waarbij "Mia" agressief wordt en Ethan aanvalt.  Wanneer Ethan wakker wordt is hij gevangen genomen door de "Baker" familie en is het zijn taak om uit het landhuis te ontsnappen en om zijn vrouw te bevrijden.

Ondanks dat ikzelf niet de grootste fan van horrorgames ben vond ik deze game geniaal! De game speelt zich vooral af op en rond het grote landhuis en dit is zeker en vast geen negatief punt! Je ontdekt het landhuis en de omgeving errond op je gemak waardoor de kleine omgeving ook weer zorgt voor de nodige spanning. Zeker omdat je weet dat achter elk hoekje gevaar schuilt!

Je hebt ook maar beperkte middelen om te overleven en de middelen die er zijn, zijn er zeker niet in overvloed. Beslis je om dat monster neer te schieten of bespaar je die paar kogels toch maar en loop je een eindje rond? Allemaal keuzes die ervoor zorgen dat deze game zeer spannend en leuk is om te spelen!

Ik ben er zeker van dat er games zijn die meer verschietmomenten hebben en enger zijn om te spelen. Toch zorgt voor mij persoonlijk het claustrofobische van deze game ervoor dat er voldoende spanning is. Voor de gamers die het echt niet spannend genoeg vinden kunnen het spel ook nog altijd spelen in VR! Pret gegarandeerd op een donkere (Halloween)nacht!

©Capcom

5) Corpse Bride

"Corpse Bride" is een zeer bekende animatie film van de befaamde director "Tim Burton". Het verhaal gaat over de rijke jongeman "Victor" (Johnny Depp) die moet trouwen met de arme maar in hogere sociale klasse "Victoria".  Omdat Victor de huwelijksgelofte niet kan onthouden besluit hij dit te oefenen in een bos. Wanneer hij de ring rond een "tak" legt en de huwelijksgelofte uitspreekt blijkt dat dit stukje tak verre van een stuk tak was maar een vinger van een dode vrouw genaamd "Emily" (Helena Bonham Carter).

Victor is nu dus getrouwd met Emily waarna hij met Emily meegaat naar de dodenwereld en merkt dat het hier heel wat levendiger is dan hij ooit had durven denken.

Deze film is echt een pareltje op het gebied van "stop-motion" animatiefilms en als je hem nog niet hebt gezien is het misschien nu wel het ideale moment om hem te bekijken!

©Warner Bros

6) Alien

In dit lijstje horen zeker en vast ook de klassieke "Alien" films! Maar misschien nog net iets beter is de oorspronkelijke "Alien" film.

In feite kan je deze film een beetje vergelijken met de "Resident Evil VII" game die ik daarstraks al vernoemde. Het speelt zich allemaal af in een ruimte die niet al te groot is wat ervoor zorgt dat er de nodige spanning is, want achter elk hoekje kan de Alien zijn. Het verhaal speelt zich dan ook af tussen de Alien en de bemanning van het ruimteschip. Na een tijd vertrekken meer en meer mensen (met andere woorden ze gaan dood door de Alien) waardoor het op een bepaald moment tussen Ridley en de Alien is waarna er een kat en muisspel gespeeld wordt.

Deze film is vooral ideaal voor de mensen die hem nog nooit hebben gezien en die toch een beetje hoort bij de films die je eens in leven moet gezien hebben.

Voor de mensen die meer willen dan de "Alien" films is er ook nog de "Alien Isolation" game die verscheen in 2014 voor de Xbox One en PS4. In deze game speel je overigens met het personage "Amanda Ripley". De dochter van "Ellen Ripley" (van de originele Alien film). In de game is het ook een kat en muisspel waarbij je de Alien liever niet tegenkomt als je niet opgepeuzeld wilt worden.

7) The Simpsons

Je zit nu waarschijnlijk al met je hoofd te schudden en te zeggen van "Alexander jongen de Simpsons is toch totaal niet eng!" en dat is zeker en vast waar! Alleen heeft elk seizoen van "The Simpsons" altijd wel één aflevering die los van alle andere afleveringen staat. Deze aflevering wordt "Treehouse of Horror" genoemd en is altijd een genot om naar te kijken.

Het zijn zeker geen enge afleveringen, maar de familie "Simpsons" beleeft telkens wel heel wat zaken (vaak gruwelijke) en deze afleveringen zijn ook een mooie afwisseling met de andere afleveringen.

Een leuke tip is overigens dat je op "Disney+" alle "Treehouse of Horror" afleveringen in één collectie kunt terugvinden waardoor je ze na mekaar kunt bekijken!

 

Dit waren 6 films en games die ideaal zijn om op een koude avond/Halloweenavond te kijken/spelen. Er zijn uiteraard meer films en games die nog enger zijn dan diegene die ik opsom (Coco is nu ook niet bepaald eng ;) ) maar voor bangescheten zoals ondergetekende zijn het de ideale titels!

Ben jij net zoals ik iemand die het in zijn/haar broek doet van de schrik? Indien ja welke horror film/game heb je toch gekeken/gespeeld? Of ben je eerder een echte horror freak die ondertussen van niets meer bang is? Laat het zeker weten op onze Facebookpagina van Collecthors!

Alvast bedankt om te lezen en een "Happy Halloween"!

Alexander

Collecthors