Verzendkosten (BE/NL) €7,50 | Gratis vanaf €100 (BE/NL) | Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd! | >5000 Producten in Stock!

Review: Inside Out 2

Review: Inside Out 2

Inside Out 1 was een groot succes voor Pixar/Disney met zijn 858 miljoen box office. Op het moment van schrijven lijkt de opvolger met de passende naam “Inside Out 2” dit bedrag gemakkelijk te overschrijden en is het enkel een kwestie van tijd vooraleer het de magische 1 miljard aan de box office overschrijdt. Is deze film wel de moeite om te kijken? Of neemt woede/afgunst het in ons hoofd over na het kijken van de film? Dat kom je te weten in deze review!

In Inside Out 2 volgen we opnieuw de emoties vanuit Riley’s hoofd. Alleen is Riley geen klein kind meer maar is ze geëvolueerd tot een tiener. Bij een tiener horen nu eenmaal nieuwe emoties. Deze nieuwe emoties komen dan ook de huidige 5 (Joy, Anger, Fear, Disgust, Sadness) versterken. Dit tot grote onvrede van leider Joy.

De 4 nieuwe emoties die het team komen versterken zijn “Ennui” (verveling), “Envy” (jaloersheid), “Embarrassment” (verlegen), “Anxiety” (Piekeren/angst). Onder deze 4 nieuwe emoties is “Anxiety” de leider en dit oranje personage begint ook meteen met de leiding te nemen over Riley.

Door de jaren heen heeft Riley een “overtuigingssyteem” gecreëerd tot de persoon die ze is. Dit “overtuigingssyteem” is de basis waardoor Riley van haar zelf weet dat ze een goed persoon is. Dit zorgt ervoor dat Riley zelf beslissingen maakt en geen hulp nodig heeft van haar emoties. Dit “overtuigingssyteem” wordt overigens gemaakt door belangrijke momenten (core memories) en overtuigingen uit Riley haar leven. Het “overtuigingssyteem” die de eerdere 5 emoties hebben gemaakt komen dus voort uit momenten waarbij Riley mensen helpt en haar goed hart laat zien.

“Anxiety” is het tegenovergestelde van “Joy”. Riley gaat met haar 2 vriendinnen naar hockey kamp, maar de 2 vriendinnen vertellen plots dat ze niet mee met Riley naar de middelbare school gaan waar het kamp plaats vindt. Waarbij “Joy” graag lol maakt met de 2 vriendinnen heeft “Anxiety” meteen doemscenario’s in het hoofd dat Riley niemand op de middelbare school gaat hebben als ze nu niet haar best doet op kamp en dus haar vriendinnen in de steek laat.

Door deze botsing van de 2 emoties besluit “Anxiety” om “Joy” en de andere 4 eerdere emoties buiten te gooien. “Joy” en de andere emoties gaan hierop de strijd aan om zo snel mogelijk terug te keren naar het hoofdkwartier en ervoor te zorgen dat “Anxiety” Riley’s leven niet helemaal overneemt.

De film staat bol van de fantasie. Al is de fantasie deze keer iets minder dan in de eerste film. In de eerste film zagen we bijna de hele tijd hoe “Joy” en “Sadness” moesten terugkeren naar het hoofdkwartier. In deze 2de film krijgt Riley zelf een prominentere rol. Iets wat ik zelf zeker geen slecht idee vind.

Het verhaal is net zoals de vorige “Inside Out” niet super ingewikkeld. Je vermoed ook ergens dat alles goedkomt, maar bij de eerste film had ik meer het gevoel dat elke emotie belangrijk is. Iets wat in het vervolg minder lijkt te zijn. Van de nieuwe personages lijkt enkel “Anxiety” belangrijk te zijn. De andere personages lopen er maar wat bij, maar doen in feite niets.

Animatie bij Pixar is altijd on point! Bijna dan toch! Zelf ben ik zeker geen expert maar op een gegeven moment bevinden de personages zich in een zee van “memories” (ronde ballen). Deze animatie zag er zeer amateuristisch uit en het leek wel of dit stukje gewoon onafgewerkt was. Voor de rest was de animatie perfect!

Het einde van de film is weer heel mooi gedaan en laat zien wat de mensen bij Pixar allemaal kunnen!

Positief

+ Tiener = Nieuwe emoties

+ Meer momenten vanuit Riley

+ Anger is weer hilarisch

Negatief

– Zee van emoties slecht geanimeerd

– Behalve Anxiety geen interessant nieuw personage

Deze Inside Out 2 laat eindelijk nog eens zien wat de mensen achter Pixar allemaal uit hun mouwen kan schudden. De film is zeker top en verdient dan ook om het miljard te overschrijden. Zelf krijgt de film van mij een 8,5 op 10.

Wat vond jij van deze film? Laat het ons zeker en vast weten op onze Facebookpagina.

Tot de volgende keer!

Alexander

Collecthors