Verzendkosten: €4 | Gratis vanaf €50 en binnen Hasselt | Voor 15u besteld, volgende werkdag geleverd!

15 memes die laten zien waarom Spongebob de meme koning is!

15 memes die laten zien waarom Spongebob de meme koning is!

Aaah memes... Je kent ze wel! Een beeld van een bepaalde gebeurtenis die met een kort tekstje herkenbare voorvallen vertellen. Iedereen herkent zich er wel vaak in en heeft een soortgelijke emotie wel al eens meegemaakt. Eén van de bekendste series waar misschien wel al het meeste memes over zijn gemaakt is die kleine gele spons die in een ananas diep in de zee woont. Inderdaad "Spongebob Squarepants"! "Ik hoor u niet?", "Spongebob Squarepants!!!". In deze blog heb ik het over 15 memes die laten zien waarom Spongebob de meme koning is.

1) Mocking Meme

We beginnen deze lijst met de klassiekers die iedereen wel eens heeft zien voorbijkomen. De Spongebob mocking meme is een heel simpele meme waarbij je enkel en alleen een foto van Spongebob hoeft te laten zien. Mensen gebruiken deze meme vooral wanneer ze irritaties willen duidelijk maken. Het duidelijk maken van deze irritaties gebeurt door een bepaalde zin te herhalen (de zin waaraan je je irriteert) gecombineerd met hoofd- en kleine letters.

De aflevering waaruit dit beeld komt, is van aflevering "Little Yellow Book" waarbij Spongebob een kip nadoet.

Hieronder zie je een foto van de "Mocking Meme".

2) Caveman Meme

Eén van mijn favoriete Spongebob memes is de "caveman meme". Deze meme stelt vaak genante maar vooral paniekerige momenten voor. Dit kan gaan van het te laat wakker worden en in paniek schieten tot ´s nachts nog beneden geluid horen waardoor je bang wordt. Deze meme kan je overigens ook gebruiken voor situaties die je in 99% van de gevallen nooit gaat meemaken of om bepaalde situaties belachelijk te maken.

De aflevering waaruit deze meme komt is overigens net zo legendarisch als de meme zelf. De aflevering komt uit seizoen 3 genaamd "Ugh" waarbij "Spongegar", "Patar" en "Squog" vuur ontdekken. Een heerlijke aflevering die je toch wel eens gezien moet hebben mocht je ze nog niet kennen.

Hieronder zie je een voorbeeld van de "Caveman meme".

3) Tired meme

Ook deze meme is een klassieker en een makkelijke meme om te maken. Met deze meme leg je iets waarvan je vermoeid geraakt. Dit zijn vaak activiteiten die niet veel moeite kosten, maar die voor jou als persoon toch "vermoeiend" zijn. Dit kan gaan van een simpele "hallo" zeggen tegen vrienden van je ouders ,terwijl je liever op je kamer blijft gamen, tot het antwoorden van een berichtje. Het simpelste kan met deze meme! Uiteraard wordt hierbij ook vaak overdreven. De meme kan je nog extra aanvullen door Spongebob accessoires aan te brengen.

Vanwaar komt dit beeld precies vandaan? Dit beeld komt van seizoen 1 uit aflevering 8 waarbij Spongebob het gewone leven achter zich laat en gaat leven bij de kwallen. Ook een zeer vermakelijke aflevering overigens!

Hieronder zie je een voorbeeld van "Tired Spongebob meme".

 

4) Squidward looking out the window

De meme waarbij Squidward (Octo) uit het raam kijkt hoe Patrick en Spongebob plezier hebben wordt vaak gebruikt bij memes waar er jaloezie is. Een andere emotie waarbij je deze meme kan gebruiken is wanneer je iets graag wilt hebben maar dit niet mogelijk is terwijl andere het wel hebben. Een voorbeeld hierbij is wanneer je "Barcelona/Messi" op de plaats van Squidward zet en waarbij er wordt gekeken naar Spongebob en Patrick die dan "Bayern Munchen" en "PSG" voorstellen omdat ze komende zondag de finale van Champions League spelen en Messi hier natuurlijk graag had willen bij zijn (werden door Bayern Munchen in de kwartfinale verslagen met 2-8). Hierbij wordt dan ook vaak de meme aangepast naar andere personages.

De scène waar deze meme op is gebaseerd komt uit aflevering "That Sinking Feeling" van seizoen 7.

Hieronder een voorbeeld van de "Squidward Looking out the window" meme.

5) No, this is Patrick!

De "No, this is Patrick!" meme kan je gebruiken wanneer iemand die je niet kent naar je stuurt/belt of je ... bent. Hierop antwoord je dat het met Patrick is. Een hele simpele meme die enkel de echte Spongebob fans zullen kennen.

De meme kent zijn oorsprong waarbij Patrick net is aangenomen in de "Krokante Krab" en er een klant belt. Voor de zekerheid vraagt de klant of hij verbonden is met de "Krokante Krab" waarna Patrick zegt dat het met Patrick is. De klant belt vervolgens 2 keer terug waarna Patrick kwader en kwader wordt.

6) Sleeping Squidward meme

Deze meme zullen de meesten onder jullie ook wel al eens gezien hebben. In deze meme ligt Squidward rustig (Octo dus) te slapen tot hij ineens beangstigend wakker wordt. De meme kan gebruikt worden voor wanneer je gaat slapen en je ineens beseft dat je iets belangrijks moest doen. Op deze meme zijn ook heel wat varianten waarbij Squidward's ogen niet open gaan of open gaan maar hij ze daarna weer sluit omdat het toch niet heel belangrijk is.

De scène komt uit "Home Sweet Pineapple" van seizoen 1 waarbij Spongebob bij Squidward in bed komt liggen en Squidward het niet meteen doorheeft. Om dan vervolgens terug wakker te schieten.

Hieronder een voorbeeld van de "Sleeping Squiward meme".

7) Savage Patrick

De "Savage Patrick" wordt vaak gebruikt wanneer je iets gemeen hebt gedaan. Dit hoeven daarom geen "erge" dingen zijn, want deze meme past zelfs nog het beste wanneer je iets onnozel hebt gedaan wat zogezegd heel gemeen is. Denk hierbij maar aan iets onnozel als het plannen van een activiteit met je vrienden terwijl je weet dat je gaat afzeggen bijvoorbeeld. Geen erge zaken, maar wel ideaal voor deze meme!

De "savage Patrick" scene komt uit seizoen 1 met de aflevering genaamd "Nature Pants".

Hieronder een voorbeeld van de "Nature Pants" meme.

8) Squidwards Lounge Chair

Ook deze is een klassieker die al een tijdje meegaat. In deze meme maakt Squidward zich klaar om lekker te zonnen, om vervolgens terug te vertrekken (met Spongebob en Patrick). Bij deze meme is het de bedoeling dat je een situatie uitlegt waar je naar uitkijkt om vervolgens toch af te haken. Denk maar aan een free trial waar je aan wilt beginnen waarna je afhaakt omdat je je bankgegevens moet opgeven.

Deze scène komt uit de aflevering "The Paper".

Hieronder een voorbeeld van de "Squidwards Lounge Chair" meme.

9) Squidward with sunglasses

Squidward is goed vertegenwoordigd in deze lijst want ook nu weer is hij de hoofdrolspeler in deze meme. De scène laat een zonnebadende Squidward zien die even naar opzij kijkt naar Spongebob en Patrick om vervolgens weer weg te kijken omdat het hem niet interesseert. Deze meme wordt zoals je wel al kan raden vooral gebruikt wanneer mensen situaties uitleggen waarbij het je gewoonweg niet interesseert. Een voorbeeld is wanneer je naar tv aan het kijken bent en je mama over een bepaald topic begint wat u totaal niet interesseert. Je kijkt wel even naar je mama, maar je draait je ook weer zeer snel weg omdat je verder naar tv wilt kijken.

De scène waarop deze meme is gebaseerd komt uit de aflevering "Mermaid Man and Barnacle Boy".

Hieronder een voorbeeld van de "Squidward with sunglasses" meme.

10) Burning Fish

De "burning fish" scène is een scène waarop een vis in brand staat maar er niets om geeft omdat hij het allemaal al gewoon is. Dit is ook de emotie die bij deze meme gebruikt kan worden. Momenten die niet al te plezierig zijn maar die je al gewoon bent en het dus eigenlijk niet meer echt uitmaakt. Een andere mogelijkheid bij deze meme is dat er u iets "erg" overkomt maar dat je aan de buitenwereld niet wilt laten zien dat je ervan afziet.

Voorbeeld hiervan is dat het warm weer is en je warme kleren aanhebt. Alleen wil je je jas niet uitdoen omdat het bij de outfit past. Hierdoor blijf je dus in de hitte lopen en ben je aan het afzien van de warmte. Hierbij is de "burning fish" meme dus ideaal voor!

Hieronder een voorbeeld van de "burning fish" meme.

11) Mr Krabs confused

De "Mr Krabs confused" meme was nog niet zo heel lang geleden een populaire meme. Op de foto zien we Mr. Krabs die heel in de war is met een wazige achtergrond. De meme wordt vaak gebruikt voor mensen die na een dutje wakker worden en heel in de war zijn.

De aflevering waarin je deze scène kan terugvinden is "Patty Hype".

12) Hello I like money

De "Hello I like money" meme wordt vaak gebruikt voor mensen/bedrijven die niet echt lijken te denken aan hun klanten maar meer aan de centen die ze verdienen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld Disney met al hun live action remakes waarbij boven Mr. Krabs de naam van Disney wordt geplaatst waardoor de mensen weten wat er wordt bedoeld.

De scène komt overigens uit de "Spongebob Movie".

Hieronder een ander voorbeeld van de "Hello I like money" meme.

13) Hi, How Are ya?

De "Hi, How Are Ya?" meme laat een Spongebob zien die wel heel deftig en vriendelijk eruitziet. De meme is vooral bedoeld om situaties uit te schetsen waarbij je je heel vriendelijk en misschien wel iets te vriendelijk voordoet dan dat je anders bent. De meme wordt vooral gebruikt dat je je zo gedraagt als je voor de eerste je schoonouders ontmoet.

De aflevering waarin deze scène te zien is komt uit "Not Normal".

Hieronder een voorbeeld van de "Hi, How Are ya?".

14) Okay, Get in!

De "Okay, get in!" meme is ook een redelijk bekende meme en wordt vooral gebruikt wanneer jezelf of iemand anders het aan het verprutsen is. Wanneer je in feite je eigen graf aan het delven bent. Een voorbeeld is wanneer je mama je al 12 keer heeft gebeld en je nooit hebt opgenomen. Dan kan je deze meme gebruiken omdat je in feite "gedood" gaat worden door je mama omdat ze ongerust was en omdat je nooit hebt opgenomen kan je beter zelf al in de doodskist gaan liggen.

De scène komt voor in aflevering "Squidward the unfriendly ghost".

Hieronder een voorbeeld van de "Okay, Get in!" meme.

15) Yooo

Iedereen kent het wel... Je stuurt naar iemand iets voor af te spreken en de persoon antwoordt niet. Je wacht en je wacht, maar nog altijd geen teken van leven. Je besluit om dan maar zonder hem iets te gaan doen en dan ineens komt je vriend/vriendin ineens opdagen waardoor je je activiteit waarmee je net begonnen was weer kunt schrappen. Dat is de bedoeling van deze "Yooo" meme vermits de persoon waar het over gaat ook nog eens vaak langskomt of het de normaalste zaak van de wereld is dat je niets van je laat horen om dan ineens op te dagen.

Hieronder een ander voorbeeldje van de "Yooo" meme.

 

Ziezo dit waren 15 voorbeelden van meme waarmee Spongebob laat zien dat het zeker en vast de echte meme koning is. Dit zijn overigens niet alle Spongebob memes maar meer de bekendere memes van Spongebob waarvan je er ongetwijfeld wel ook al een aantal van hebt gezien.

Welke is jouw favoriete Spongebob meme? Laat het ons zeker weten op onze Facebookpagina van Collecthors!

Alvast bedankt voor het lezen van deze blog!

Tot de volgende keer!

Alexander

Collecthors