Verzendkosten: €4 | Gratis vanaf €50 en binnen Hasselt | Voor 15u besteld, volgende werkdag geleverd!

Disney+ Premium: Waarom je Mulan wel/niet moet kopen!

Disney+ Premium: Waarom je Mulan wel/niet moet kopen!

Het is al een verschrikkelijk jaar geweest voor de filmliefhebbers en meer in het bijzonder voor de bioscoopzalen. Er verschenen amper nieuwe films, laat staan echte knallers! Vorige week reageerde eindelijk Warner Bros, op de vele alarmsignalen van de bioscopen, door "Tenet" toch uit te brengen. Er werd ook voor een lange tijd gehoopt dat Disney de bioscopen ging helpen door "Mulan" alsnog uit te brengen. maar ondanks dat Warner Bros dus een reddingsboei gooide, vaarde Disney mooi langs de drenkelingen (bioscoopzalen) voorbij door "Mulan" exclusief op Disney+ uit te brengen. Indien je "Mulan" wilt zien moet je zelfs naast het maandelijkse bedrag voor Disney+ nog eens extra betalen (21,99 euro). Maar is dit het nu wel waard? Ik geef je in deze blog redenen waarom je "Mulan" wel/niet moet kopen!

KOPEN: I love Disney

Was je kei excited bij de aankondiging van de live action film van "Mulan" dat je dagen niet meer kon slapen? Of ben je een "die-hard" fan die meerdere spullen van Disney op zijn/haar kamer heeft staan? Dan is het voor jou misschien wel de moeite om de 21,99 euro te betalen.

WAIT: Disney live-actions 

De Disney live-action films staan bekend dat het niet de allersterkste films zijn. Ik moet toegeven dat ik de meeste van deze live-action films zeker en vast zeer vermakelijk vind, maar echte pareltjes vind ik het ook zeker niet. Indien je deze film wel wou zien maar niet meteen of dat je deze film liever op een groot scherm had gezien, dan is het misschien wel slim om eventjes te wachten tot de film gratis is.

KOPEN: Prijs valt mee

Er is redelijk veel commentaar op de prijs dat je moet neertellen om deze film te zien. Zo ben je verplicht om naast de maandelijkse prijs van 6,99 euro ook éénmalig 21,99 euro af te dokken. Veel geld dus om een film eerder te zien en om hem niet fysiek in huis te hebben. Maar in feite valt dit bedrag wel mee! Als je bijvoorbeeld met 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen) naar de film gaat (Kinepolis) dan betaal je voor 2 volwassenen 25,30 euro (12,65 * 2) en voor 2 kinderen 23,30 euro (11,65 * 2). Samen komt dat neer op 48,60 euro. Tel hier vervolgens nog eens ongeveer snacks bij met een waarde van 15 euro en je komt op een bedrag van 63,60 euro!

Bij de prijs van 21,99 euro kan je de prijs delen door 4 waardoor je op een bedrag komt van 5,50 euro per persoon. Haal vervolgens in de winkel nog een grote zak chips en een fles cola en je bent zoet voor een avondje gezellig film kijken. Hierbij kom je ongeveer 3 keer goedkoper uit dan als je naar de cinema gaat. En toch is deze prijs ergens ook wel hoog!

WAIT: Prijs is hoog

De prijs van 21,99 euro is wel redelijk veel als je alleen of met twee kijkt. De prijs gedeeld door twee is slechts 11 euro en is goedkoper dan een cinema ticket akkoord. Maar in de cinema krijg je wel een groot scherm en zalig geluid voor die prijs. Als je geen tv bezit met het beste beeld en geluid dan is dit wel een dure prijs om een film te huren. Ikzelf ga ook vaak alleen of met twee naar de cinema en dat is toch vaak een leuk avondje uit. Je kiest de film, je kiest de snack die je wilt om vervolgens in een lekkere stoel te ploffen en te genieten van de film. Bij het huren van "Mulan" hoef je slechts enkele keren te klikken en bent naar de film aan het kijken. Misschien dus toch wat te prijzig dan?

KOPEN: Elke dag kijken

Ben jij iemand die de animatie film van "Mulan" al meerdere keren heeft bekeken? Of ben je dat van plan? Dan is het zeker en vast een goede deal om éénmalig 21,99 euro te betalen. Ook voor kinderen die zot zijn van deze film kan het interessant zijn om deze film aan te schaffen want je hoeft maar één keer te betalen en je kan eindeloos kijken! Dat is toch super!

WAIT: Waar is de steun?

Ik benoemde al in de inleiding dat meerdere studio's hun films toch in de zalen aan het brengen zijn en waarbij Warner Bros. de grootste moeite deed door blockbuster "Tenet" vorige week in de zalen te brengen. Helaas volgt de andere grote studio "Disney" niet door "Mulan" premium te maken voor de streaming dienst... Tuurlijk gooide ze zopas " New Mutants" in de zalen. Maar een echte blockbuster kunnen we dit niet noemen vermits deze film al enkele jaren met problemen te kampen heeft.

In het feite steekt Disney hun middelvinger op naar de bioscopen. Zo voelt het voor een filmliefhebber als mij toch aan. Ik wil graag dat bioscopen blijven bestaan (koop ook zelfs fysieke releases nog) dus had zelf liever gezien dat Disney de bioscoop steunde en "Mulan" in de zalen had losgelaten. "Tenet" is ook het bewijs dat mensen nog altijd naar goede films komen vermits het in de eerste week 50 miljoen heeft opgehaald.

Deze actie vind ik al redenen genoeg om "Mulan" gewoon niet in de premium stand te kopen. Dan ga ik zelf liever met dat geld eens naar de bioscoop dan dat ik het Disney gun. Tuurlijk moet een bedrijf winst maken maar Warner Bros kon ook "Tenet" op HBO Max smijten alleen hebben ze dat niet gedaan voor de bioscopen (en omdat Cristopher Nolan het ook in de bioscopen wou).

KOPEN: Eerder kijken

Een belangrijk aspect voor velen is het feit dat je "Mulan" heel wat eerder kan zien dan de mensen die niet 21,99 euro betalen, maar hoe lang kan je het eerder zien dan?

WAIT: Eventjes wachten

"Mulan" kan je exclusief zien vanaf 4 september (Nederland) en  14 september (België) tot 4 december. Je kan de premium acces kopen tot 2 november. Daarna kan je het niet meer kopen en verdwijnt de film tot 4 december. Vanaf 4 december is de film voor iedereen die Disney+ heeft beschikbaar om te bekijken.

Je hebt dus een dikke 3 maanden "exclusieve" toegang tot "Mulan". De grote vraag hierbij is of het de moeite is om 21,99 euro te betalen om de film eerder te bekijken terwijl je ook gewoon 3 maanden kunt wachten en het dan gratis is. We zijn al zo lang op deze film aan het wachten, is het dan zo een grote moeite om nog eens een extra 3 maanden hierop te wachten? Voor mij alvast niet!

Conclusie

Jullie vragen zich misschien af wat ik ga doen? Ikzelf ga het denk ik wel kopen. Al is het maar dat ik een review over de film voor jullie kan schrijven. Indien ik geen reviews schreef zou ik de film niet kopen.

Het is natuurlijk voor iedereen anders maar ik ben toch zeer benieuwd wat jij gaat doen. Heb jij de film al gekocht? Of ga jij toch die 3 maanden wachten? Laat het me weten op de Facebookpagina van Collecthors.

Alvast bedankt voor het lezen van deze blog en tot de volgende keer!

Alexander

Collecthors