Verzendkosten: €5 | Gratis vanaf €50 (BE/NL) en binnen Hasselt | Voor 15u besteld, volgende werkdag geleverd!

Review: Black Widow

Review: Black Widow

Black Widow was de enigste Avenger die nog geen solo film had gekregen. De rest van haar collega’s hebben/hadden al één of meerdere solo films of krijgen nu hun kans in de vele Marvel series. Na 11 jaar (eerste verschijning van Black Widow was in Iron Man 2) krijgt Scarlett Johansson’s Black Widow eindelijk haar solo film. Maar is deze film nu niet een beetje te laat na alle gebeurtenissen in “Endgame”? Kan deze film toch nog genoeg boeien en biedt het iets toe aan het Marvel universum of is het meer een opvullertje? Je leest het allemaal in mijn persoonlijk (spoilervrije) Black Widow review!

Eerst en vooral is dit niet helemaal een spoilervrije review. Over het verhaal vertel ik zoals gewoonlijk zo weinig mogelijk, maar als je bepaalde zaken in het Marvel universum nog niet hebt gezien en je wilt dat eerst nog zelf beleven dan moet je de ontbrekende films eerst snel bekijken voordat je aan deze review begint!

Zoals we allemaal al weten offerde Black Widow haar eigen in “Endgame” op om ervoor te zorgen dat de “Avengers” de “Soul” stone konden bemachtigen. Een mooi moment dat richting het einde werd overschaduwd omdat we daar ook afscheid moesten nemen van “Iron Man” en “Captain America”.

Het verhaal speelt zich daarom af rechtstreeks na de gebeurtenissen van “Civil War” waarbij Black Widow de “Sokovia” akkoorden schond en achtervolgd wordt door de “US gouvernement”. Black Widow zelf is zoals jullie waarschijnlijk wel al weten een Russische getrainde huurmoordenaarster die kon ontsnappen van de Russische geheime dienst. Om er zeker van te zijn dat niemand nog ooit zou ontsnappen heeft het hoofd van deze dienst en tevens slechterik van de film “Dreykov” een middel gemaakt om de gedachtegang van zijn “Black Widows” onder zijn controle te houden.

Terwijl Black Widow  ontsnapt van de “US Gouvernement” komt haar “zus” (Yelena Belova) die in de macht is van “Dreykov” door een rood tegengif vrij van haar “psychologische” dwang  waarna ze resterende overschotten hiervan naar Black Widow stuurt met als bedoeling de andere gevangen vrouwen te bevrijden.

Nadat Natasha merkt dat Yelena dit naar haar heeft gestuurd gaat ze opzoek naar haar om samen Dreykov voor eens en altijd te verslaan en haar lotgenoten te bevrijden. Helaas voor hun heeft Dreykov door dat “Yelena” niet meer onder zijn gezag valt en vermits hij door heeft dat de dames een poging gaan ondernemen om hem uit te schakelen. Hierdoor activeert “Dreykov” zijn nieuwe geheime wapen die de naam “Taskmaster” draagt.

Deze “Taskmaster” kan elke beweging die het ziet feilloos overnemen waardoor een gevecht met deze persoon zeker en vast geen makkie is. Daarom roepen Natasha en Yelena de hulp in van hun “ouders” genaamd “Red Guardian” (de Captain America van de Sovjet-Unie) en “Melina Vostokoff”.  Aan het personage “Taskmaster” is overigens wel wat gesleuteld. Ik ga hier niet verder op ingaan omdat ik anders te veel zou spoilen. Voor mij was het niet storend maar ik ben er zeker van dat voor sommige dit wat vervelend is.

Bij een personage die geen superheldenkrachten heeft en enkel goed kan vechten verwacht je uiteraard lekkere actie. Daar is in deze film zeker en vast geen gebrek aan! Zeker de begin actie scènes zijn om vingers en duimen mee af te likken. Richting het einde krijgen we meer de typische Marvel saus erover waardoor het klassieke knokken wordt omgetoverd naar explosies. Een klein minpuntje voor mij persoonlijk vermits ik als finale graag een over de top vechtscène had willen zien.

De acteerprestaties zijn in deze film subliem. Scarlett Johansson vertolkt zoals we van haar al gewend zijn weer een uitstekende “Black Widow”. Toch zijn het vooral “David Harbour” als de “Red Guardian” en aankomend talent “Florence Pugh” als “Yelena” die de show stelen. Deze 2 blinken vooral uit in de humor die hun personages hebben. “Yelena” als cynische zus en “Red Guardian” die zichzelf nog altijd even geweldig vindt ondanks dat er al wat kilootjes zijn bijgekomen en hij niet geweldig meer in zijn kostuum past.

“Dreykov” als slechterik is de typische slechte Rus en niets speciaals aan. “Taskmaster” vind ik al heel wat interessanter al is het al omdat je weet dat er een goede actie scène gaat aankomen wanneer dit personage in beeld komt.

Deze solo film van “Black Widow” is zeker en vast een mooie afsluiter van de personage vermits we in haar verleden duiken! Nu we afscheid hebben genomen van “Natasha” ligt de ruimte ook open voor “Yelena” om de show in toekomstige projecten te stelen! Een mooie after-credit scène lijkt ook te hinten dat we “Yelena” nog in het Marvel universum gaan zien en dat vind ik zeker geen straf!

Plus

+ Geweldige actie scènes

+ Yelena en Red Guardian

+ Taskmaster

+ Prachtige afsluiter/ After-credits scène

Min

– Dreykov

– Geen top finale

 

Persoonlijk ben ik ontzettend blij dat Marvel er is in geslaagd om “Black Widow” nog een mooie afsluiter te geven! Tegelijk kijk ik ook ontzettend hard uit naar haar opvolging in de vorm van “Yelena” die we hoogstwaarschijnlijk nog gaan terugzien. De film krijgt van mij hierdoor een 9 op 10. Bedankt Scarlett/Natasha voor de mooie avonturen als “Black Widow”!

Vinden jullie “Black Widow” ook zo een top film? Of krijgt het een lagere score van jullie? Laat het ons zeker en vast weten op onze Facebookpagina van Collecthors.

Bedankt om deze review te lezen!

Alexander

Collecthors