Verzendkosten (BE/NL) €6,40 | Gratis vanaf €50 (BE/NL) | Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd! | >5000 Producten in Stock!

Review: Dune Part 2

Review: Dune Part 2

Dune Part 2 belooft DE Blockbuster van 2024 te worden! Na het grote succes van Part 1 in 2021 is het een bijna zekerheid dat deze film gaat scoren aan de box office. De grote vraag is natuurlijk hoe het epische verhaal van Paul Atreides eindigt maar vooral of deze 2de film zijn straffe voorganger kan evenaren. Je leest het in deze spoilervrije review.

Dune Part 2 begint waar Part 1 eindigde. We zien Paul Atreides en zijn zwangere mama die net zijn aangesloten bij de “Fremen”. Deze bevolkingsgroep leeft in de woestijn en willen net zoals Paul Atreides (Timothee Chalamet) wraak op de “Harkonnen”. De “Harkonnen” zijn de wrede familie die de “Atreides” familie probeerde uit te moorden en de macht willen op de planeet “Arrakis”.

De “Fremen” geloven dat “Paul” door een “prophecy” hun redder is en nemen hem op in hun groep. Tegelijkertijd krijgt “Paul” een romantische relatie met “Chani” (Zendaya) en leert hij de gebruiken van de “Fremen” terwijl ze de “Harkonnen” proberen te verslaan.

Dune Part 2 speelt zich in tegenstelling tot de eerste film meer in de woestijn af. Indien je de woestijn al een irritant onderdeel vond in de eerste film, kan je deze beter overslaan.

Toch is het een zonde als je deze film overslaat. De beelden en de muziek zijn magisch en bezorgen je continu kippenvel. Dit in combinatie met een resem top acteurs zorgen voor een top film.

MAAR niet alles in deze film is magisch. Er zijn toch een paar mindere dingen. Zo zien we veel top acteurs maar zien we deze personages net iets te weinig. De focus ligt (logisch) op Paul Atreides zijn verhaal maar zelf dacht ik meer te zien van bijvoorbeeld een “Léa Seydoux” of “Florence Pugh”.

Dan moet ik het ook nog even hebben over hoe makkelijk het op een gegeven moment gaat. Ik wil niet te veel spoiler maar de wrede soldaten van “Harkonnen” worden ineens klungelige Stormtroopers die niet meer kunnen vechten. In Dune Part 1 waren deze soldaten nog ontzettend gevaarlijk. Dat gevoel is in Part 2 ineens weg waardoor je geen bang meer van ze hebt.

Plus

+ Timothee Chalamet

+ Muziek & Beelden

Min

Zwakkere Harkonnen

– Te weinig andere personages

Begrijp me niet verkeerd! Dune Part 2 is een echte top film en is zeker eentje die je in de cinema moet zien! Toch vond ik de eerste beter. Is het door de hogere verwachtingen die ik had voor deze? Misschien wel! Al bij al verdient deze film nog een dikke 9 op 10 van mij!

Bedankt voor het lezen!

Alexander