Verzendkosten (BE/NL) €6,40 | Gratis vanaf €50 (BE/NL) | Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd! | Gratis Retourneren tot 31/12

Review: The Batman

Review: The Batman

Na jaren is het eindelijk weer eens zover. Tijd voor een nieuwe Batman solo film! Na de snelle komst alsook het snelle afscheid van Ben Affleck’s Batman neemt Robert Pattinson het deze keer over in zijn gehele eigen Batman avontuur. Kan Pattinson de hoge verwachtingen inlossen? En is deze film beter als de “fan favorite” Dark Knight trilogie? Dat kom je allemaal te weten in onderstaande spoilervrije review.

The Batman vertelt het verhaal van een jonge Bruce Wayne (Robert Pattinson) die nog maar in zijn 2de Batman jaar zit. Hierdoor vertrouwt de GCPD Batman nog niet helemaal (behalve Jim Gordon gespeeld door Jeffrey Wright) en zo moet ook Batman zijn -voor ons al bekende- schurken nog leren kennen. Batman is vooral nog een nachtraaf die hier en daar een criminele actie stopt. Al verandert dit snel wanneer The Riddler (Paul Dano) van zich laat horen.

The Riddler is op moordjacht en niet zomaar de minste mensen staan op Riddler’s lijst. Vrijwel alle elite mensen worden door Riddler geviseerd. Waarom? Dat mag je zelf gaan uitzoeken! Om de Riddler op te sporen moet Batman eerst nog heel wat andere schurken passeren zoals een Catwoman (Zoe Kravitz), Penguin (Colin Farrel) en Carmine Falcone.

Een gewaagde keuze van Warner Bros/Matt Reeves om maar liefst 4! schurken op ons los te laten waarbij het in eerdere Batman films vaak werd beperkt tot 1 à 2. Toch slaagt “The Batman” erin om dit op de perfecte manier te doen! We zien een klein beetje van iedereen maar toch net genoeg om te weten wat deze personages bezielen en wat ze willen bereiken. Tel hier nog eens echte topprestaties neer van de acteurs en het is een genot om Batman fan te zijn en zoveel schurken te zien!

Zoals ik daarnet al zei zetten de acteurs echte topprestaties neer! Robert Pattinson is de perfecte Batman die nog aan het leren is en op een bepaalde manier nog te kampen heeft met de dood van zijn ouders. Deze Batman is veel ruwer dan we in eerdere films zagen en dat is ook waarom we allemaal van Batman houden. Batman gaat net altijd tot de grens om geen mensen te moorden. Hij komt er heel vaak dichtbij maar kan zich altijd inhouden.

Colin Farrel doet iets wat ik niet voor mogelijk achtte. Hij komt met zijn Penguin meer dan ooit uit Dany DeVito’s Penguin schaduw en creëert zijn eigen versie. Ondanks dat we van hem het minste zien in de film, is hij net genoeg op het scherm voor te schitteren! Over Carmine Falcone ga ik kort zijn. Zeker niet het meest boeiende personage maar een maffia baas met veel macht in Gotham!

Het grote gevaar in deze film komt deze keer van “The Riddler” en miljaar wat doet Paul Dano dit goed! The Riddler speelt letterlijk met Batman en is gruwelijker dan ooit! Je kan deze Riddler misschien nog het best vergelijken met de “Saw” filmreeks waarbij elk slachtoffer de kans heeft om uit zijn val te geraken wanneer deze persoon een bepaalde actie doet. Heerlijk gruwelijk om te zien hoe dit Batman sfeertje eruit ziet met Riddler’s moorden.

Mijn favoriet personage in deze film is “Catwoman”. Waarbij ik eerst wat sceptisch was toen werd aangekondigd dat Zoë Kravitz de rol van Selina Kyle ging spelen is deze twijfel ondertussen compleet verdwenen. Selina is de typische anti-hero die de grens waar Batman nooit overgaat wel eens durft te passeren. Desondanks merk je van seconde één de typisch romance tussen de “Bat and the Cat” en snak je naar meer Catwoman!

Het verhaal is mede door de top acteurs super! Een echt detective verhaal met de nodige spanning + vechtscenes waarbij er achter elk hoekje gevaar dreigt! Dit is pas een goed Batman verhaal waarbij je de gehele 2h40 op het puntje van je stoel zit. Ook het einde en de nodige teases snakken naar meer Batman!

Plus

+ Acteerprestaties

+ 4 schurken!

+ Duistere Batman

+ Batman + Catwoman

Min

– Niets 🙂

De grote vraag is natuurlijk of deze Batman film het beter doet dan “The Dark Knight” trilogie. Ik ga hier niet te lang over uitweiden maar voor mij is dit de beste Batman film en dus beter dan de “Dark Knight” trilogie. Hierdoor geef ik “The Batman” een 10 op 10 en ga ik nog een keertje kijken!

Extra: We krijgen zeker en vast nog meer verhalen uit Gotham! Zo is Warner Brothers bezig met 2 spinoff series. Eentje met “The Penguin” en eentje over “Arkham Asylum”. Ook werd er voldoende gehint over een vervolg film en kan je zelfs al zien wie hier eventueel als schurk gaat optreden!

Vinden jullie deze Batman film ook de beste Batman film? Of vonden jullie het toch wat tegenvallen? Laat het ons zeker en vast weten op onze Facebookpagina van Collecthors.

Bedankt voor te lezen en tot de volgende keer!

Alexander

Collecthors