Verzendkosten: €5 | Gratis vanaf €50 en binnen Hasselt | Voor 15u besteld, volgende werkdag geleverd!

Review: The SpongeBob movie: Sponge on the run

Review: The SpongeBob movie: Sponge on the run

Een aantal weken geleden moesten de cinema's noodgedwongen sluiten, dit in combinatie met het ontbreken van echte blockbusters is het al een tijdje geleden dat er nog eens een grote film verscheen. Door het uitstellen van de "grote" films wordt er af en toe films naar het kleine scherm gebracht (de streamingdiensten). Hetzelfde geldt voor onze favoriete spons die diep in de zee woont. Sinds een week kan je op Netflix de film "SpongeBob movie: Sponge on the run" bekijken. Vraag je je nu af of deze kleine vrolijke spons het filmjaar nog weet te redden? In deze blog kan je alvast mijn (spoilervrije) review lezen van "Sponge on the run".

Misschien kan ik voor ik begin aan deze review even vertellen wat ik met SpongeBob heb. Toen ik een kind was, was er niets zaliger dan in het weekend (of door de week) naar Nickelodeon op tv te kijken. Hierbij heb ik meermaals de avonturen van die gele gekke spons gevolgd en ik vond het heerlijk! De film die vervolgens in 2004 verscheen was ook hilarisch! In 2015 kregen we dan weer een 2de SpongeBob film voorgeschoteld. Helaas vond ik deze heel wat minder. Ik was daarom dan ook redelijk sceptisch toen ik hoorde dat we in 2020 een 3de SpongeBob film gingen krijgen.

Het verhaal van "Sponge on the run" is zo simpel als het maar kan zijn. SpongeBob gaat met zijn beste vriend Patrick op zoek naar zijn slak "Gary" die is ontvoerd door Poseidon. Poseidon gebruikt slakken om de vervelende rimpels van zijn huid weg te krijgen. Omdat op een bepaald moment Poseidon geen slakken meer heeft looft hij beloningen uit aan personen die hem slakken bezorgen.

Ondertussen zit Plankton weer een plannetje te bedenken hoe hij de geheime formule van de "Korkante Krab" kan stelen. Tot hij ineens beseft dat alle vorige pogingen in het water vielen niet door Meneer Krab maar wel door SpongeBob. Wanneer hij vervolgens de posters ziet waarnaar er naar slakken wordt gevraagd besluit hij om "Gary" te stelen in de hoop dat SpongeBob hem gaat zoeken en Plankton eindelijk het geheime recept kan terugvinden.

Het verhaal is dus vrij simpel en had verhaalgewijs dan ook perfect als "special episode" gediend kunnen hebben. Het is ook duidelijk het minst spannende verhaal als je deze 3de SpongeBob film vergelijkt met de rest. Waarbij ze in de eerste film op zoek moesten naar de kroon van Neptunes om hun vrienden te redden, gaan ze nu gewoon op zoek naar "Gary"...

Toch stoort dit niet vermits het bij SpongeBob nooit echt gaat om de diepgaande verhalen, maar op het beleven van een geweldig avontuur! En dat gebeurt in deze film. Zo bezoeken SpongeBob en Patrick eerst een spookstad waar we een verrassingsoptreden van "Snoop Dogg" krijgen om vervolgens eerst een hele berg geld te verdienen in een casino (en dit vervolgens ook te verliezen).

In deze film is ook afgestapt van de klassieke tekenstijl die we gewoon zijn van in de animatieserie. Er werd gekozen voor een meer 3D stijl en ondanks dit soort aanpassingen vaak zeer gevaarlijk zijn voor animatiestudio's, werkt het hier gewoon goed! Het stoort me niet dat ik naar een 3D SpongeBob zit te kijken en na een tijdje was ik het zelfs al gewoon.

Ook de humor straalt gewoon SpongeBob uit! Bulderlachen deed ik er niet door, maar af en toe toverde die gele spons wel een glimlach op mijn gezicht.

Die laatste zin is meteen ook ideaal hoe ik deze film het beste kan beschrijven! De film is verre van top, maar is gewoon super tof om met een glimlach op je gezicht naar te kijken. Dit zal ergens ook wel te maken hebben met het feit dat SpongeBob voor mij nostalgisch is. Maar ik denk dat iedereen die wel ooit van SpongeBob gehouden heeft ook zal genieten van deze film. Zeker in deze tijden doet het goed om af en toe een beetje SpongeBob te hebben!

Plus

+ Mooie betekenis

Typisch SpongeBob avontuur

Min

Verhaal is niet super interessant

 

Ik geef de film dan ook een 6,5 op 10. Een vrolijke film die iedereen nodig heeft in deze tijd moeilijke tijden.

Dit was mijn review voor de film "SpongeBob the movie: Sponge on the run". Wat vond jij van de film? Laat me zeker iets weten op onze de Facebookpagina van Collecthors