Verzendkosten (BE/NL) €5,5 | Gratis vanaf €50 (BE/NL) | Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd!

Special: Wie zijn de schurken in “The Batman”?

Special: Wie zijn de schurken in “The Batman”?

Het is binnen een maand eindelijk zover! Dan kunnen we de langverwachte Batman film (met Robert Pattinson) in de zalen ontdekken. Maar tegen welke schurken moet onze favoriete “Caped Crusader” het nu precies opnemen? Dat ontdek je in deze blog!

The Penguin

The Penguin kende zijn debuut in Detective Comics #58 (1941) en werd hierbij meteen neergezet als een gewelddadige crimineel! Dit was in feite een verrassing want The Penguin oftewel “Oswald Cobblepot” was de 4de zoon van de rijke Cobblepot familie.

Wanneer Oswald’s vader hem bij de geboorte even in zijn armen wilt leggen verschiet hij zich te pletter want Oswald ziet er niet uit zoals elke gewone pasgeborene. Oswald heeft namelijk een raar gezichtje (een hele scherpe neus) en wordt hierbij meteen uitgelachen en verafschuwd door zijn familie. De enige die Oswald wel graag ziet is zijn mama.

Ook op school werd Oswald vaak gepest en werd hij “Penguin” genoemd. Zo werd Oswald één keer vastgebonden aan een klimrek zodat hij effectief een vogel was zoals de pestkoppen hem altijd noemden. Wanneer Oswald op een keer wegrent van zijn aanvallers komt hij een nestje vogeleieren tegen. Oswald probeert er goed voor te zorgen alleen vinden de andere kinderen het en vernielen ze de eieren…

Omdat Oswald zijn familie zo hard haat beslist Oswald dat het tijd is om zijn oudere broers uit de weg te ruimen. Zijn vader sterft niet veel later waarna Oswald’s moeder hem een paraplu geeft die hij vanaf dan altijd bij hem heeft (en later ook zijn gekend wapen wordt).

Oswald wordt beter en beter in het commanderen van vogels en zorgt er zo voor dat deze vogels zijn pestkoppen vermoorden. Oswald begint zich meer en meer in de criminaliteit te verdiepen waarna hij zichzelf de naam “The Penguin” geeft. Ondanks zijn criminele activiteiten blijft Oswald wel altijd zijn moeder verzorgen tot haar dood.

Hierbij komt Oswald ook op de radar van de Batman te staan en kennen deze 2 heren meerdere confrontaties. Na de dood van Oswald’s moeder wordt hij gewelddadiger en verandert zijn paraplu in een wapen waarbij er in de paraplu zowel een machinegeweer als een mes zit!

In “The Batman” film zal het de 2de keer zijn dat we “The Penguin” op het grote scherm zien. Eerder zorgde “Danny DeVito” al voor een prachtige “Penguin” in “Batman Returns” (1992). Deze keer wordt “The Penguin” gespeeld door “Colin Farrell”. Ook in de serie “Gotham” zien we de “Penguin” gespeeld door “Robin Lord Taylor”.

Hieronder een foto van “The Penguin” in “The Batman” ©Warner Brothers

Catwoman

Catwoman is van de 3 “The Batman” schurken en is het personage waarvan de meesten van jullie wel al van gehoord hebben. Toch is het boeiend om in de “origin” van “Catwoman” te kijken. De “origin” komt uit Batman Annuel #1 (1993 – …). Catwoman of beter gezegd Selina Kyle verscheen voor het eerst in Batman #1 (1940).

De familie Kyle had het financieel niet erg gemakkelijk. Tel hier nog eens het feit bij dat vader een alcohol probleem én losse handjes heeft en we weten allemaal dat dit voor miserie zorgt… Ook ten huize Kyle slaat de vader meermaals de zusjes Selina en Maggie Kyle net zoals hun moeder. Het is zelfs zo erg dat Selina beslist om gymnastiek te volgen zodat ze het geweld beter kan ontwijken.

Helaas kan de mama van Selina en Maggie het geweld niet aan en belandt ze in een depressie om vervolgens zelfmoord te plegen op de badkamer. Selina is diegene die haar mama zo moet treffen en een eerste grote schock moet verwerken.

Ook de papa sterft niet veel later aan zijn alcoholprobleem. Ook bij deze dood is Selina getuige en wordt zo op zeer jonge leeftijd wees. Selina belt de hulpdiensten maar beslist om weg te lopen. Bij aankomst van de hulpdiensten wordt hierdoor enkel Selina’s zus Maggie meegenomen naar een weeshuis. Selina zelf blijft een tijd rondslingeren tot ze wordt betrapt en naar een streng weeshuis wordt gebracht.

In dit weeshuis komt Selina erachter dat het weeshuis louche zaken doet en geld verduistert. Zoekend naar bewijs wordt Selina betrapt en in een zak gestopt. Deze zak wordt gedropt van een klif.

Helaas voor het weeshuis zijn ze nog niet van Selina af want Selina komt wonder boven wonder uit deze zak en staat niet veel later nat terug in het weeshuis en weet de politie tijdig te verwittigen waarna het weeshuis moet sluiten.

Selina zelf beslist om terug dievegge te worden (hetgeen ze naar haar vaders dood al was). Het leven op straat is zwaar, te zwaar voor Selina en Selina belandt in haar donkerste periode ooit! Zo gaat Selina in de prostitutie om toch maar te kunnen overleven.

Gelukkig gaat het stelen wel beter en beter en op een dag is een speciaal totem het doel van Selina. Net voor ze deze totem wilt nemen wordt ze verschalkt door een ninja die sneller is dan Selina. Selina volgt deze ninja en belandt in een geheimzinnige “martial arts” groep. Deze groep beslist om Selina te trainen waardoor ze binnen de kortste tijd zowel een geweldige dief is als één van de beste vechters is. Selina beslist om een speciaal kat kostuum aan te doen waarna de mensen haar “Catwoman” noemen. Dit apprecieerde Selina en zo is Catwoman geboren.

Selina is onder de indruk van de angst die Batman op criminelen hun gezicht kan toveren. Wanneer Selina en Batman elkaar tegenkomen is er meteen speciale chemie tussen beiden (anti)helden. Dit zorgt voor één van de mooiste maar ook gecompliceerde liefdesrelaties in de geschiedenis van DC Comics.

Het personage Selina Kyle is net zoals “The Penguin” al meermaals vertolkt op het grote scherm. Zo kregen we in 1992 Michelle Pfeiffer die tot op heden de beste “Catwoman” ooit neerzette in Batman Returns (1992). Halle Berry mocht een Catwoman solo film (2004) maken die niet meteen top te noemen is. Anne Hathaway was dan weer Catwoman in Dark Knight Rises (2012). Zoe Kravitz mag het deze keer proberen en van wat ik al gezien heb ben ik er zeker van dat dit top wordt!

Hieronder een foto van Zoe Kravitz Catwoman. ©Warner Brothers

The Riddler

De schurk die in de Batman trailers als meest schrikwekkende schurk werd getoond is toch wel “The Riddler”. In “The Batman” lijken we een heel sinistere “Riddler” te zien die op “Saw” wijze zijn slachtoffers aan dodelijke vallen vastzet. Zelf ben ik heel benieuwd naar Paul Dano’s Riddler, maar hoe is het personage Riddler nu precies ontstaan? (origin based on Detective Comics Annual)

Riddler of beter gezegd Edward Nigma was een brave jongeman die altijd heel veel vragen aan zijn ouders stelde en de slimste persoon ooit wou worden. Een persoon die alles wist, ja dat zag Edward wel zitten!

Helaas voor Edward werd hij door zijn ouders genegeerd alsook door zijn klasgenoten. Edward ontdekte dat hij aandacht kon krijgen door vals te spelen en bepaalde trucs uit te voeren. Hierdoor besloot Edward om zich te verdiepen in puzzels en trucs.

Jaren later werkt Edward als pakketjesbezorger alleen is deze job te saai voor Edward waarna hij begint te stelen van zijn klanten en zijn jarenlange training van het “cheaten” kan gebruiken.

Toch is het stelen van mensen niet genoeg uitdaging en Edward wilt meer! Daarom besluit Edward om een geheim pakketje naar de politie te sturen. Dit pakketje ontploft waardoor er honderden papieren raadsels door de lucht zweven allemaal afgetekend door “The Riddler”.

Door Riddler’s speciale aanpak komt hij al snel op de radar van Batman. Alleen is Riddler Batman altijd net te snel af waardoor Riddler meer en meer respect krijgt van de slechteriken. Nadat Batman de Riddler eindelijk kan gevangen nemen wordt de Riddler als “geestelijk ziek” bestempeld en wordt hierop in het “Arkham Asylum” gegooid.

Doordat de Riddler gevangen is genomen wordt Edward helemaal gek in zijn hoofd. Zo vindt hijzelf dat hij gefaald heeft en wordt helemaal gek. Riddler kan zoals elke andere Batman slechterik snel ontsnappen en probeert telkens extremere stoten uit te halen waarbij vaak mensen vastgemaakt worden aan dodelijke vallen.

Je hoort me al afkomen maar ook ‘The Riddler” is al op het grote en kleine scherm vertolkt. Zo deed Jim Carrey het in 1995 met “Batman Forever” al was dat op zijn typische Jim Carey’s… In de serie “Gotham” vertolkte “Cory Michael Smith” een Riddler die al wat beter lijkt op de comics.

Hieronder een foto van Paul Dano’s Riddler. ©Warner Brothers

Dat Batman één van de meest interessante schurken heeft is algemeen wel geweten. Ook in “The Batman” gaan we 3 zeer interessante personages te zien krijgen. Ik kan zelf alvast niet wachten tot 4 maart wanneer de film in de zalen is.

Naar welk personage kijk jij het meeste uit? En ga je de film in de cinema zien? Laat het ons zeker en vast weten op de Facebookpagina van Collecthors.

Bedankt voor te lezen en tot de volgende keer!

Alexander

Collecthors