Verzendkosten (BE/NL) €5,5 | Gratis vanaf €50 (BE/NL) | Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd!

Wonder Woman 1984: Wie zijn de vijanden?

Wonder Woman 1984: Wie zijn de vijanden?

Warner Bros. strooit deze tijden met cadeaus richting de bioscopen. Nadat ze eind augustus “Tenet” nog aan de bioscopen gaven krijgen de cinema’s in december de grote superheldenfilm “Wonder Woman 1984”! Het heeft een tijdje geduurd (in eerste instantie ging de film in december 2019 uitkomen!) maar op 16 december kunnen we eindelijk kijken naar het tweede solo avontuur van Diana Prince aka Wonder Woman. Maar wie zijn nu die slechteriken tegen wie Wonder Woman het opneemt? Je kan het allemaal lezen in deze blog!

Cheetah

In Wonder Woman 1984 krijgt “Diana” het te maken met 2 schurken genaamd “Cheetah” en “Maxwell Lord”. Van deze twee namen denk ik dat “Cheetah” wel het meest bekend klinkt. “Cheetah” wordt in deze film vertolkt in door de actrice “Kristen Wiig”.

Het personage “Cheetah” heeft doorheen de jaren al heel wat “origin” stories gekregen. Ik ga me in deze blog dan vooral concentreren op de meest recente “origin”. Deze “origin” start in Engeland waarbij “Barbara Minerva” enig kind is in de familie “Cavendish”. Nadat haar moeder sterft pepert Barbara’s vader haar in dat het leven wreed en oneerlijk is. Door haar strenge opvoeding is Barbara meer geïnteresseerd in de Griekse Mythologie en dan voorname de “Amazons”.

Wanneer Barbara 26 is heeft ze 2 diploma’s en is ze archeoloog. Ondanks haar uitstekende kennis blijft Barbara beweren dat “Amazons” bestaan. Doordat er geen echte bewijzen zijn lachen Barbara haar collega’s haar meer en meer uit. Totdat ze eindelijk bewijs vindt in een grot die helaas instort door een hevige storm… Nadat Barbara even later dronken in een bar ligt ontmoet ze de heer “Viktor Yukuvick”. Viktor steelt Barbara’s materiaal waarna ze hem volgt tot in Tunesië. Eenmaal aangekomen in Tunesië vindt ze Viktor levenloos terug met een raar symbool op zijn borstkas. Hierna heeft Barbara door dat ze de hele tijd verkeerd aan het zoeken is waarna ze terechtkomt op een afgelegen eiland. Ook hier vindt Barbara helaas geen teken van de “Amazons”…

Na deze teleurstelling wordt Barbara archeoloog op een unief. Terwijl Barbara les geeft op de unief maakt Wonder Woman haar eerste intrede. Hierbij wordt Barbara door “Etta Candy” aangesteld om mee Wonder Woman te onderzoeken. Doordat Barbara de taal van de “Amazons” redelijk kent worden Wonder Woman en Barbara zeer goede vrienden!

Een tijdje later wordt Barbara gecontacteerd door een zekere Veronica Cale om op onderzoek te gaan in Afrika naar de plantengod genaamd “Urzkartaga”. Omdat Diana (Wonder Woman) het niet vertrouwt geeft ze Barbara een GPS mee waardoor ze altijd Barbara kan komen helpen van zodra er gevaar is. Helaas voor Diana en Barbara wordt dit apparaat uitgezet door “Veronica Cale” en zorgt “Veronica” voor heel wat rampen waardoor Wonder Woman Barbara niet meer kan bijstaan in nood.

Eenmaal aangekomen in Afrika komt Barbara in contact met de plantengod “Urzkartaga”. “Urzkartage” is dan weer altijd op zoek naar een bruid. Hierdoor wordt Barbara opgeofferd door de volgelingen van de plantengod, maar omdat Barbara op dat moment geen maagd meer is krijgt ze een vloek over haar heen. Barbara transformeert in een beest die een constante honger heeft naar mensenvlees. Nadat vervolgens Wonder Woman op zoek gaat naar Barbara vindt ze haar terug als een Cheetah! Barbara is dan weer woedend op Wonder Woman omdat ze haar heeft achtergelaten. Deze woede in combinatie met haar geheugenverlies zorgen ervoor dat Cheetah één van de grootste vijanden van Wonder Woman wordt!

Een heel emotioneel verhaal dus! Van goede vrienden naar vijanden. Als je de trailers mag geloven gaan ze het in dit verhaal ook ongeveer zo spelen denk ik. Je ziet duidelijk de goede vriendschap tussen Diana en Barbara waarna er een moment gaat zijn dat Barbara meer kracht gaat willen en hierdoor gaat veranderen in Cheetah. De rol van “Veronica Cale” gaat hier denk ik gespeeld worden door “Maxwell Lord”. Zo denk ik toch alvast dat het gaat gebeuren.  Cheetah is overigens één van mijn favoriete personages (heb zelf een Sideshow beeld in mijn collectie) dus ik kijk er alvast zeer hard naar uit!

Wonder Woman in gevecht met Cheetah! © DC Comics

Maxwell Lord

Maxwell lord staat bekend als één van de meest geniale personen op aarde! Het begint allemaal wanneer zijn vader zelfmoord pleegt wanneer Maxwell 16 jaar oud is. Jaren later wordt Maxwell bevriend met de baas van het bedrijf waar hij werkte. Tijdens het klimmen in grotten had Maxwell het plan om hem om het leven te brengen. Alleen moest hij niets doen en viel zijn baas zelf de afgrond in. Maxwell besloot uiteindelijk toch om zijn baas te helpen, maar tijdens het afdalen kwam hij een speciaal soort tech tegen dat hem visioenen gaf. Hierdoor besloot Maxwell toch om zijn baas niet te helpen.

Met de hulp van een alien computer werd Maxwell zeer krachtig en creëerde hij zijn eigen imperium uit. Met de hulp van de alien computer creëert Maxwell ook de “Justice League International”. In deze groep zitten vooral “meta-humans” en “vigilantes”. Door middel van wat manipulatie zorgt Maxwell er ook voor dat deze nieuwe Justice League zelfs een tijdje populairder wordt dan de originele groep. Na een bepaalde gebeurtenis krijgt Maxwell ook ineens telepathische krachten. Alleen is er een groot nadeel aan deze kracht, door de telepathie krijgt hij immers een hersentumor en sterft vervolgens.

Na de grootste “Flashpoint” gebeurtenis keert Maxwell terug en wordt hij de nieuwe “Black King” van de groep “Checkmate”. Doormiddel van zijn alien computer kan hij vervolgens alle informatie van ALLE helden achterhalen en deze tegen hen gebruiken.

Op een bepaald moment gebruikt Maxwell ook zijn manipulatieve krachten om ervoor te zorgen dat Superman Batman stevig verwondt omdat Superman dacht dat Batman de schurk “Brainiac” was. Maxwell laat Superman ook geloven dat Wonder Woman eigenlijk “Doomsday” is die net “Lois Lane” heeft vermoord. Wonder Woman kan Superman afleiden en confronteert Maxwell Lord. Maxwell zegt tegen Wonder Woman dat hij nooit zal stoppen met het manipuleren van Superman en dat zij hem dan maar moet vermoorden. Oké zegt Wonder Woman en ze draait zijn nek om. Ondertussen wordt deze actie gefilmd en aan iedereen getoond waardoor het personage Wonder Woman heel wat haat over haar krijgt.

Hier en daar gebeuren er nog heel wat andere gebeurtenissen maar die ga ik jullie besparen. Het mag duidelijk zijn dat Maxwell een duchtige vijand gaat zijn in “Wonder Woman 1984”. Hij wordt overigens gespeeld door Pedro Pascal. Maxwell Lord is overigens ook te zien in de serie “Supergril” van de “CW”.

Maxwell Lord © DC Comics

Wat vindt jij van deze twee schurken? Laat het ons zeker weten op onze Facebookpagina. Ikzelf kijk er alvast naar uit om deze 2 personages tegen Wonder Woman te zien strijden!

Bedankt alvast voor het lezen van deze blog!

Tot de volgende keer!

Groetjes

Alexander

Collecthors