Verzendkosten (BE/NL) €6,40 | Gratis vanaf €50 (BE/NL) | Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd! | >5000 Producten in Stock!

15 Weetjes over Mario Kart die je misschien nog niet wist!

15 Weetjes over Mario Kart die je misschien nog niet wist!

Aah Mario Kart, wat een heerlijk spel is me dat toch! Uren heb ik gestoken in het behalen van alle gouden bekers en in het vrijspelen van alle unlockables. Op dit moment zijn er ook maar liefst 9! Mario Kart games uitgekomen op consoles (+ één op mobiel en 3 in de arcade hallen). Net zoals vrijwel elk spel heeft ook de Mario Kart franchise heel wat geheimen om te ontdekken. Hierbij wil ik je graag … weetjes van Mario Kart vertellen die je misschien nog niet wist.

1) Gepersonaliseerde nummerplaten

In Mario Kart Wii hebben de “echte” wagens die je moet ontwijken best leuke nummerplaten. Zo hebben de wagens nummerplaten als “1UP” , “POW” , “W1-1” (bekende eerste wereld en eerste level van een Mario game) en “SMB3” (Super Mario Bros 3).

2) Waar was Koopa?

Het personage Koopa Troopa zat in de allereerste Mario Kart game (Super Mario Kart). Helaas voor de Mario Kart fans kwam Koopa Troopa niet terug voor “Super Mario Circuit” en voor “Mario Kart 64”. Maar Koopa kwam wel sterker terug in “Double Dash”! Want toen was ook Koopa Paratroopa (de vliegende variant van Koopa) een speelbaar personage.

3) Piranha Plant bijna in Mario Kart Wii!

King Boo en dan vooral Piranha Plant waren denk ik wel de meest verrassende personages uit “Mario Kart: Double Dash”. King Boo maakte ook de overstap naar de Nintendo Wii en ook Piranha Plant was bijna een speelbaar personage in deze top game. Helaas werd hij op het laatste moment geschrapt.

Naast Piranha Plant ging ook Paratroopa eerst meekomen naar de Nintendo Wii. Ook hij werd geschrapt net zoals Hammer Bro!

4) Tracks spotten

Doorheen de Mario Kart serie kan je terwijl je op een track rijdt een andere track spotten. Zo kan je wanneer je de laatste jump maakt op “Sunshine Airport” track (Mario Kart 8) aan de zijkant de “Koopa Troopa beach” track (Nintendo 64) spotten.

Vooral bij “Double Dash” kan je heel wat andere tracks spotten. Zo kan je terwijl je op “Delfino Square” rijdt “Daisy Cruiser” op het water zien liggen. Ook op “Yoshi’s Circuit” kan je de “Daisy Cruiser” op het water zien dobberen.

Ook bij “Double Dash” kan je wanneer je op “Mushroom Bridge” rijdt “Mushroom City” zien liggen alsook Peach’s Kasteel van “Mario Circuit”. Helaas kan je vanaf “Mario Circuit” wel niet “Mushroom Bridge” zien liggen. En in “Mushroom City” kan je dan ook weer “Mushroom Bridge” zien! De “Rainbow Road” speelt zich dan weer af boven “Mushroom City” waarbij we meermaals de gebouwen ervan zien.

In “Baby Park” kan je de grote vulkaan uit “DK Mountain” spotten. Dezelfde vulkaan kan je ook zien in “Dino Dino Jungle”. Op “Dk Mountain” kan je helaas wel niet “Baby Park” of “Dino Dino Jungle” zien.

5) Nintendo raadt aan om te cheaten?

Bij de handleiding van de “Super Mario Kart” raadt Nintendo aan om te “cheaten” als je wilt winnen! Nintendo heeft het dan voornamelijk over de “battle mode” wanneer je met je vrienden speelt. Hierbij legt Nintendo uit hoe je de “battle mode” kunt winnen. Naast de normale tips staat er als laatste dat je altijd het scherm van je tegenstander in het oog moet houden. Toch wel grappig omdat de algemene regel toch wel vaak is dat je zeker niet op het scherm van je tegenstander kijkt.

6) Diddy Kong toch in Mario Kart 64?

Officieel maakt Diddy Kong pas in “Double Dash” zijn debuut. Al kan je hem al spotten in Mario Kart 64! Bij “Toad’s Turnpike” kan je zien dat Diddy Kong de bus neemt. Wanneer je de bus voorbijrijdt zie je zijn silhouet in de bus zitten.

Hier zie je de silhouet van Diddy Kong in Mario Kart 64. ©Reddit

7) Peach wordt een nieuw monument

In Mario Kart 8 kan je bij “Toad Harbor” Peach spotten als het “statue van Liberty”. Dit statue kan je ook weer terugvinden in de “Rainbow Road” van Mario Kart 8.

8) Mario Kart was gemaakt als contrast van F-Zero

Dit is eentje die meerdere van jullie wel al weten denk ik. Super Mario Kart werd indertijd ontwikkeld als contrast van het snelle F-Zero racespel. Nintendo wilde een multiplayer race game maken en bedachten toen “karts” als voertuig. De reden dat ze voor “karts” kozen was omdat “karts” in feite niet heel erg snel gaan en al zeker niet in vergelijking met de snelle vliegtuigen van in F-Zero.

Eerst had Nintendo nog niet eens de Mario personages als racers maar gewone mensen. Omdat dit vanaf de achterkant toch niet duidelijk genoeg ging zijn, besloot Nintendo om er Mario personages van te maken. De Mario personages hebben een duidelijke vorm en kleur zodat iedereen makkelijk kon weten wie zijn racer was.

9) Moto’s waren al bijna in Mario Kart DS

Mario Kart producer Hideki Konno had al het idee om moto’s in “Mario Kart DS” te introduceren. Alleen zag de magische “Miyamoto” het niet voor zich dat Mario op een moto zou kruipen. Hierbij werd het idee eventjes geschrapt, maar werd het bij “Mario Kart Wii” wel weer snel opgepikt.

Als compensatie implementeerde Hideki Konno in “Mario Kart DS” dan maar een voertuig (The Zipper) voor Waluigi dat lijkt op een moto.

10) Kamek zat bijna in Mario Kart 64

Het personage Kamek (de befaamde vijand in de Yoshi games) zat bijna in “Mario Kart 64”. Het personage zat zelfs in de game toen het nog “Mario Kart R” noemde en is te zien in pre-release media. Hopelijk kunnen we in de nabije toekomst snel als “Kamek” spelen! Of ze brengen nog wat gouden achtige personages uit natuurlijk… *weent ondertussen stilletjes in een hoekje*.

Kamek werd overigens vervangen door de enige echte Donkey Kong!

Ook in Mario Kart 8 was het personage Kamek bijna aanwezig, vermits er icoontjes zijn ontdekt in de game die naar Kamek verwijzen.

Hierboven zie je bewijs dat Kamek wel degelijk in Mario Kart 64 ging verschijnen. ©Mariowiki

11) Nintendo niet altijd even vriendelijk

Als je bij “Mario Kart 64” in een cup 4de of 5de eindigt krijg je een speciaal cadeautje van Nintendo. Zo zie je je personage aan de kant staan terwijl de winnaars trots hun prijzen in ontvangst nemen. Dit zielig moment wordt vervolgens nog ondersteund met een droevig muziek waarna je van de winnaars wegrijdt en je nog eens achtervolgd wordt door een bomb car.

Dit is trouwens nog redelijk moeilijk om te halen vermits je bij de races telkens 1ste, 2de, 3de of 4de moet worden en je anders de race opnieuw moet uitvoeren. Je moet dus echt je uitstekende best doen om als 4de telkens te eindigen om deze alternatieve scène te ontdekken.

12) Verborgen missie modus

Op de Mario Kart DS konden we genieten van de missie modus. Een modus waarbij je met verscheidene Mario personages meerdere missies tot een goed einde moet zien te brengen. Denk hierbij maar aan het rijden door ringen, 20 goomba’s omver kegelen binnen een bepaalde tijd, een race winnen tot zelfs het verslaan van een eindbaas.

Op dit moment is Mario Kart DS de enigste Mario Kart waarbij er een missie modus was. Maar mensen hebben op Mario Kart Wii codes gevonden. Deze codes vertellen ons dat Nintendo heeft gewerkt aan een missie modus voor de Mario Kart Wii maar dit uiteindelijk toch niet heeft geïmplementeerd. Er is zelfs iemand die de codes heeft kunnen omzetten tot echt in het spel en deze missie modus vervolgens ook speelde. Hierbij zien we dat er missies waren die soortgelijk zijn aan de DS versie, maar dat er ook missies waren waarbij je voor een bepaalde tijd wheelies moet maken.

Het blijft spijtig dat Nintendo deze missies toch niet in de game heeft getoken en hopelijk krijgen we in de toekomst nog eens een Mario Kart die wel een missie modus heeft.

13) Birdo

Ook het personage Birdo ging zijn opwachting maken in Mario Kart DS. Dat zijn we te weten gekomen omdat er  beelden zijn van een Yoshi voertuig dat roze is. Dit kan dan alleen maar betekenen dat Nintendo van plan was om van Birdo een speelbaar personage te maken in Mario Kart DS.

Een ander personage dat uiteindelijk toch niet in het finale spel is geraakt is “Professor E. Gadd”. Zo is er een “file” gevonden met de naam “Oyama” wat zijn Japanse naam is. Uiteindelijk werd “Professor E. Gadd” vervangen door “Dry Bones”.

14) Nog meer lost tracks

Ook op de Nintendo DS zijn er een aantal tracks te vinden die nooit tot het finale spel zijn geraakt. Het gaat hier om 1 retro tracks,  1 simpele track. De simpele track is slechts een klein rondje waarop je kan rijden. De twee retro tracks waaraan Nintendo heeft gewerkt zijn “Mario Circuit” (Double Dash) en “Koopa Troopa Beach”.

15) Galaxy Colosseum

Nog in Mario Kart Wii is er een battle arena gevonden genaamd “Galaxy Colosseum”. Deze track is ook terug te vinden in de missie modus en had zelfs zijn eigen eindbaas.

Hierboven zie je de Battle Arena van “Galaxy Colosseum”.

Ziezo dit waren 15 weetjes over Mario Kart die je misschien nog niet weet. Welke weetjes wist jij al en welke weetjes waren voor jou een nieuwe ontdekking? Laat het ons zeker weten op de Facebookpagina van Collecthors!

Bedankt voor te lezen en tot de volgende keer!

Alexander

Collecthors