Verzendkosten (BE/NL) €6,40 | Gratis vanaf €50 (BE/NL) | Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd!

Review: Blue Beetle

Review: Blue Beetle

Blue Beetle is eindelijk eens een DC film waarbij het niet om één van de grote vijf draait. Kan deze “Blue Beetle” de negatieve Box Office spiraal van DC Comics verbreken? En is deze film over een blauwe kever wel het kijken waard? Dat lees je allemaal in deze spoilervrije review!

Blue Beetle moet de zware last van financiële flops als “The Flash”, “Shazam 2” en “Black Adam” dragen en moet er vooral voor zorgen dat het in het lijstje van “hits” ziet te geraken. Je geraakt in de “hits” alleen maar wanneer je een sterke film hebt.

De prijs voor sterke film zal deze film alvast niet krijgen. De film vertelt het verhaal over een jongeman genaamd “Jaime Reyes” die net afgestudeerd is en terugkeert naar zijn familie in de hoop een succesvolle job te verkrijgen. Zijn idee van zo een job was ongetwijfeld niet de functie die hij kreeg als “kauwgomkrabber” … Tijdens het afschrobben van kauwgom komt hij de knappe “Jenny Kord” tegen die hem een mysterieus pakje geeft wat hij moet beschermen.

Bij thuiskomt zijn Jaime en zijn familie te nieuwsgierig naar de inhoud van het pakje en openen het. Hierin blijkt de een “scarab” in te zitten die Jaime “kiest” en in zijn lichaam terechtkomt. Deze “scarab” is in feite een symbioot zoals we ook al bij films als “Venom” zagen. Alleen Jaime hoort de symbioot praten en de 2 zullen moeten samenwerken als ze zichzelf en hun geliefden willen beschermen.

Deze geliefden zijn een belangrijk aspect van de film. De film speelt zwaar in op het belang van familie en dat is mooi om te zien. Jaime’s familie is speciaal, ze hebben elk een gouden hart ze gaan voor elkaar door het vuur. Iets wat perfect van pas komt als de gevaarlijke “Victoria Kord” de krachten van de “scarab” wilt gebruiken om gevaarlijke robots mee te maken.

Jaime Reyes is een toffe kerel waarbij “Xolo Mariduena” deze rol uitstekend speelt. Ook “Bruna Marquezine” als Jenny Kord is een oke personage die een chemistry heeft met Jaime. De grote uitschieter in deze film is Jaime’s nonkel “Rudy Reyes” die duidelijk voor de nodige komedie zorgt en dit voortreffelijk doet.

De actie scènes zijn oke. Het is vooral verfrissend om eens een nieuwe superheld te zien met andere krachten. Op het eindgevecht na die zeker wel zeer goed is, is er helaas echt weinig goede actie te zien…

Plus

+ Iets anders

+ Familie

+ Rudy

Min

– Weinig Actie

– Oké verhaal

“Blue Beetle” is zeker een toffe en verfrissende film. Het was zeker niet de beste superhelden film maar wel een vermakelijke film. Hierdoor geef ik de film een 7 op 10

Heb jij deze film al gezien en wat vond je ervan? Laat het ons zeker en vast weten via onze Facebookpagina.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Alexander

Collecthors