Verzendkosten (BE/NL) €6,40 | Gratis vanaf €50 (BE/NL) | Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd!

Review: Haunted Mansion

Review: Haunted Mansion

Na “Pirates of the Caribbean” en “Jungle Cruise” probeert Disney het nog eens om van hun bekende attractie “Haunted Mansion” een succesfilm te maken (na de 2003-flop met Eddie Murphy). Lukt het Disney deze keer wel? Of is deze film spookachtig slecht? Je leest het in deze spoilervrije review.

“Haunted Mansion” vertelt het verhaal van de befaamde Disney attractie die terug te vinden is in de verscheidene Disney parken. Een oud landhuis lijkt vol te zitten met spoken wanneer een mama met haar zoontje er komt wonen. Hierop besluit ze om een stel “spokenjagers” in te schakelen die haar helpen om de spoken te verjagen. Dit lukt uiteraard niet zonder slag of stoot.

De groep die de spoken willen verjagen is heel divers. Zo hebben we hoofdrolspeler “Lakeith Lee Stanfield ” als “Ben Matthias” die met een persoonlijk trauma zit opgescheept en met zijn speciale camera de spoken kan vastleggen. Hiernaast is er nog een waarzegster, een priester (Owen Wilson) en een professor (Danny DeVito) die mee helpen.

Vooral Owen Wilson en Danny DeVito zijn gewoon top! Ik heb sowieso al een zwakke plek voor Owen Wilson maar de grappigste momenten komen naar mijn mening zeker en vast van Owen Wilson en Danny DeVito’s personages en zij maken het verschil. Ergens krijgen deze personages echter net iets te weinig screentime doordat “Lakeith” de hoofdrol heeft.

Het verhaal is vrij simpel maar toch ook weer interessant! Voor de fervente Disney park fans zijn er ook genoeg geesten en easter eggs terug te vinden in de film wat het extra plezant maakt!

Net zoals de attractie is deze film een echte familiefilm. De film wordt nooit echt eng wat het ideaal maakt om je kinderen mee naar de cinema te brengen. Sommige verwachten misschien iets meer “horror” maar mijn bange ik ben tevreden hiermee :). De humor momenten zijn ook dik in orde, al komt dit vooral door Owen Wilson en Danny DeVito!

Plus

+ Owen Wilson en Danny DeVito

+ Easter Eggs

Min

– Te weinig Owen Wilson en Danny DeVito

– Weinig Diepgang

“Haunted Mansion” is een leuke familiefilm die je een leuke tijd bezorgt waarbij je al te weinig over moet nadenken en je gewoon moet genieten! Ik heb er zeker en vast van genoten en geef de film dan ook een 7,5 op 10.

Wat vonden jullie van deze “Haunted Mansion” film? Laat het ons zeker en vast weten op de Facebookpagina van Collecthors!

Bedankt voor te lezen en tot de volgende keer!

Alexander

Collecthors