Verzendkosten (BE/NL) €6,40 | Gratis vanaf €50 (BE/NL) | Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd! | >5000 Producten in Stock!

Review: Hunger Games Ballad of Songbirds & Snakes

Review: Hunger Games Ballad of Songbirds & Snakes

“The Hunger Games” Is één van de populairdere franchises. Het was dan ook geen verrassing toen Lionsgate aankondigde om de in 2020 verschenen prequel genaamd “Ballad of Songbirds & Snakes” om te toveren tot een cinematic spektakel. Of dat gelukt is lees je in onderstaande spoilervrije review.

“Hunger Games Ballad of Songbirds & Snakes” vertelt het verhaal van een jonge Coriolanus Snow en zijn opmars tot latere president van “Panem”. De jonge Snow (gespeeld door Tom Blyth) moet samen met zijn klasgenoten dienen als mentor voor de 10e versie van de “Hunger Games”. Snow wordt hierbij toegewezen aan het meisje “Lucy Gray Baird” (gespeeld door Rachel Zegler) van district 12.

De film zelf is opgedeeld in 3 hoofdstukken en laten zien hoe Coriolanus en Lucy steeds dichter naar mekaar groeien. Naast Lucy door de “Games” te proberen sleuren, wilt Corialanus zich ook nog altijd omhoog werken in het “Capitol” (de hoogste orde van het land Panem).

Indien je de eerdere “Hunger Games” films hebt gekeken, is het einde van de film zeker geen verrassing. Het is vooral het prachtige acteerwerk van “Tom Blyth” en de vele extra informatie over de wereld “Panem” die je gekluisterd aan het scherm laat plakken.

De “Games” zelf zijn bijvoorbeeld nog veel simpeler als in de vorige films. Niet raar natuurlijk vermits dit nog maar de 10e spelen zijn in tegenstelling tot de 74e en 75e spelen van de “Jennifer Lawrence” films. De commercialisering en het spectaculairder maken van de spelen worden hier voor het eerst uitgevoerd.

Naast “Tom Blyth” zorgen ook de andere acteurs voor leuke personages. Ondanks de vele haat die “Rachel Zegler” de laatste tijd over haar kreeg, vertolkt ze in deze film een interessant (en belangrijk) personage met haar “Lucy Gray Baird”. Ook “Viola Davis” mag genoemd worden met haar rol als de huidige “game” maker die gestoord lijkt, maar het zeker en vast niet is!

Het boek zelf heb ik (nog) niet gelezen maar het lijkt erop dat deze film het boek netjes volgt. Nog maar eens een teken dat de makers van de film respect hebben voor het boek en zich houden aan het materiaal dat ze ter beschikking hebben.

Plus

+ Perfect casting

+ Zoveel extra info

+ Games

Min

– Niets 🙂

Is de film perfect? Zeker en vast niet! Toch heb ik niets slechts over deze film te zeggen. Ik heb echt genoten van Snow’s verhaal en de vele easter eggs waardoor de originele trilogie nog veel meer betekenis krijgen. De film krijgt van mij een 9 op 10. Naar mijn mening de beste van de serie. Geniet van Snow’s verhaal en laat je meeslepen in zijn verandering tot monster.

Wat vond jij van deze Hunger Games Ballad of Songbirds & Snakes? Laat het ons zeker en vast weten op de Facebookpagina van Collecthors.

Bedankt voor het lezen!

Alexander

Collecthors