Verzendkosten (BE/NL) €6,40 | Gratis vanaf €50 (BE/NL) | Voor 14u besteld, volgende werkdag geleverd! | >5000 Producten in Stock!

Review: Wonka

Review: Wonka

De laatste filmmaand belooft ons nog 2 grote kleppers met “Wonka” en “Aquaman the Lost Kingdom”. Met eerst “Wonka” volgen we hoe “Willy Wonka” de befaamde chocolademaker werd zoals wij hem kennen. Is deze prequel film de moeite waard om naar de bioscoop te trekken? Of zet je best de klassieke “Willy Wonka” films op? Je leest het hier in de spoilervrije review.

In de film volgen we een jonge (arme) Willy Wonka (gespeeld door Timothy Chalamet) die droomt om een eigen chocolade winkel op het befaamde chocolade plein in London te openen. Hierbij zijn de 3 reeds aanwezige winkels niet erg blij mee en besluiten om Wonka tegen te werken.

Wonka nestelt zich tegelijk ook in een moeilijk onderuit te komen contract waardoor hij gedwongen wordt tot jarenlange dwangarbeid. Hierbij ontmoet hij lotgenoten die Wonka vervolgens helpen om zijn droom te verwezenlijken.

De film is een echte musical! Musicals zijn voor mij persoonlijk vaak een “hit” of een “miss”. Hier zijn ze zeker en vast een dikke hit! Er is geen enkel moment waarbij ik denk “lap, ze beginnen weer te zingen”. Elk liedje past bij het vertellen van het verhaal + zijn ook zeer aanstekelijk om te horen. Als er dan ook nog eens ineens de “Oompa Loompa” de oren insluist weet je dat je de rest van de avond het liedje (tot vervelens toe van anderen) loopt te zingen.

Naast de leuke liedjes en prachtige beelden zijn ook de acteurs zeker dik in orde! Timothee Chalamet is de ideale acteur om een jonge Willy Wonka neer te zetten. Hiernaast komen ook andere toppers zoals “Rowan Aktison”, “Hugh Grant” en “Olivia Colman” het beste van zichzelf geven.

Het verhaal is al bij al vrij simpel. Het eerste gedeelte van de film was zeer goed en kende een mooie opbouw. Vanaf dan rushed de film snel naar zijn einde toe. Uiteindelijk zien we naar mijn gevoel nog net iets te weinig van hoe Wonka echt populair wordt, vermits de focus wordt verschoven van een eigen winkel openen naar het verslaan van het chocolade kartel. Ook zijn de creaties van Wonka vrij simpel. We zien enkel chocolade die de mensen doet vliegen en eentje die de mens meer vertrouwen geeft. Uit de Johnny Depp en Gene Wilder films weten we hoe geniaal Wonka kan zijn en daar had ik net iets meer van willen zien.

Plus

+ Timothee Chalamet en Hugh Grant

+ De muziek

+ Prachtige Beelden

Min

– Verhaal is te simpel?

– Te weinig creativiteit van Wonka’s snoep

De film is een echte familiefilm en dat merk je aan alles! Van de liedjes, beelden en sfeer. Deze film is ideaal om tijdens deze koude dagen met het gehele gezin te bekijken! De film is zeker niet perfect, maar heeft zijn zoetige charme mee! Daarom geef ik deze film een 8,5 op 10.

Ben jij het akkoord met deze review? Laat het ons zeker en vast weten op de Facebookpagina van Collecthors!

Bedankt om te lezen!

Alexander

Collecthors